OVO SU GLAVNE METE RUSKE OFANZIVE NA UKRAJINU: General Sergej Krivonos otkrio šta će biti prioritet Moskve ako počne rat

Novosti online

10. 04. 2021. u 20:39

GENERAL Oružanih snaga Ukrajine Sergej Krivonos nabrojao je gradove koji će biti glavne mete za rusku vojsku u slučaju napada, piše RIA Novosti.

ОВО СУ ГЛАВНЕ МЕТЕ РУСКЕ ОФАНЗИВЕ НА УКРАЈИНУ: Генерал Сергеј Кривонос открио шта ће бити приоритет Москве ако почне рат

Foto: Depositphotos/Printscreen

Prema njegovom mišljenju, u slučaju sukoba Moskve i Kijeva, prioritet za Ruse će biti zauzimanje Odese, Nikolajeva, Mariupolja, Melitopolja, Zaporožja i Harkova.

- Pokušaće da potkopaju situaciju u zemlji - uveren je general.

Prema Krivonosu, ovi gradovi su važni za Rusiju zato što poseduju razvijenu infrastrukturu aerodroma za sletanje aviona i helikoptera.

Prema drugom scenariju, general smatra da će Rusija "vezati" ukrajinske snage u Donbasu, kako bi potom udarili na nebranjene delove fronta - u Harkovsku, Černigovsku i Sumsku oblast.

- Postoji mnogo opcija, nećemo biti u stanju da pokrijemo teritoriju velike zemlje koju treba da branimo. Moramo biti spremni na sve, i da ne paničimo - rezimirao je.

Iz Moskve su više puta naglasili da nemaju agresivne namere prema drugim državama.

Istovremeno, pres-sekretar ruskog predsednika Dmitrij Peskov primetio je da se Ukrajina pretvara u potencijalno "eksplozivnu" teritoriju. Prema njegovim rečima, bilo koja država sa nestabilnim regionom na svojim granicama mora preduzeti potrebne mere kako bi osigurala sopstvenu bezbednost. On je pojasnio da Rusija nije pretila i ne preti nijednoj zemlji na svetu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)