"BITKA" U JAPANSKOM MORU: Ruski brodovi održali vojne vežbe sa artiljerijskom paljbom

Novosti online

03. 04. 2021. u 13:14

RUSKI vojni brodovi održali su vojne vežbe u Japanskom moru sa artiljerijskim gađanjima, saopštila je pres-služba Tihookeanske flote.

БИТКА У ЈАПАНСКОМ МОРУ: Руски бродови одржали војне вежбе са артиљеријском паљбом

Foto: EPA

Ističe se da brodovi Tihookeanske flote nastavljaju da uvežbavaju zadatke na moru i da usavršavaju veštine vođenja pomorske bitke na moru sa pojedinačnim brodom.

U manevrima su učestvovali najnoviji minolovac „Jakov Baljajev“, koji je primljen u flotu u decembru prošle godine, i korveta „Savršeni“. U okviru vojnih vežbi PVO, oni su primenili artiljerijsko oruđe kako bi pogodili vazdušne mete. Podršku iz vazduha je pružao protivbrodski avion Il-38 pomorske avijacije Tihookeanske flote. Još jedan zadatak, koji je minolovac uspešno rešio, bilo je uništavanje makete morske plutajuće mine artiljerijskom paljbom.

- Još jedna korveta Primorske flote mešovitih snaga 'Gromki' gađala je nevidljivu obalsku metu iz univerzalnog brodskog artiljerijskog sistema A-190. Brod je pogodio ciljeve koji su imitirali tehniku i vatrene tačke uslovnog protivnika, što su potvrdili podaci objektivne kontrole, dobijeni sa bespilotne letelice "Orlan 10" - dodaje se u objavi.

Brodovi projekta 12 700, kojima pripada i „Jakov Baljajev“, poseduju jedinstveni, najveći na svetu trup napravljen od monolitnog fiberglasa. Ne podleže koroziji, a uz poštovanje pravila za korišćenje može praktično večno da služi.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MUŠKARAC KOJI SE ZAPALIO U KRITIČNOM STANJU: Novi detalji drame u NJujorku