NEMA VIŠE "DAME I GOSPODO, DEČACI I DEVOJČICE": Diznilend u Tokiju smislio alternativu za ove izraze zbog agresivne rodne neutralnosti

Tanjug

26. 03. 2021. u 13:32

ZABAVNI parkovi "Tokio Diznilend" i "Tokio DizniSi" prestali su da se obraćaju posetiocima sa "dame i gospodo, dečaci i devojčice", odlučujući se za korišćenje rodno neutralnih termina, objavio je danas operater tih zabavnih parkova "Orijental Land".

НЕМА ВИШЕ ДАМЕ И ГОСПОДО, ДЕЧАЦИ И ДЕВОЈЧИЦЕ: Дизниленд у Токију смислио алтернативу за ове изразе због агресивне родне неутралности

Foto: Printskrin

Od 18. marta, dva parka u svojim najavama u parku pozdravljaju goste sa "zdravo svima" kako bi bili rodno neutralniji, prenosi japanska agencija Kjodo.

Najave o nekim atrakcijama parka su, takođe, promenjene kako bi postale rodno neutralne, a promena je napravljena kako bi "svi gosti nastavili da uživaju" u svojim trenucima u parkovima, saopštio je portparol tog operatera.

I japanska avio-kompanija "Japan erlajns" je, od oktobra prošle godine, počela da koristi inkluzivne fraze u obraćanju putnicima u avionima i na aerodromima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna