NAKON tvrdnji Megan Markl da je britanska kraljevska porodica maltretirala bes je preplavio Tviter, a mnogi korisnici društvenih mreža pozvali su na ukidanje monarhije.

Komentari (2)

Ljiljan

08.03.2021. 16:37

Ispada da su svi pomalo zrtve neke vrste nasilja iako se retko očekuje i ne zna da jesu dok se da neko u nekom trenutku ne zauzme za njih kao žrtvu. Dajući sebi pravo na poziciju moralne superiornosti mediji se nekada zalazu za to da se čuju zrtve jedne vrste nasilja ili zanemarivanja. One se naizgled stave u prvi plan, mada se po patnji ne stavljaju iznad drugih, ali su medijski vise u fokusu pažnje pa se nasilje nad njima personifikuje, postaje vidljivije u liku pojedinaca. Oni za razliku od drugih 'medijski ne eksponiranih žrtava' dobiju, hteli ne hteli, svoj medijski glas koji na žalost ne moze da zaleci njihove rane iz proslosti, ali moze da podigne svest o prevenciji nasilja. Mnoge druge zrtve koje nemaju medije iza sebe kao da nemaju glas, ime a ni priliku za rehabilitaciju, sto ne znaci da nije ni bilo nasilja ili zanemarivanja nad njima i da im drustvo ne duguje zaštitu tako sto ce se menjati ka kooperativnom umesto takmicarski nastrojenom.

milovan

08.03.2021. 18:49

Posto je Engleska kraljevina.Ona mora misliti o svemu. Pa kako bi bilo da beloj Engleskoj sada bude crni Kralj ili Kraljica.??!! Budimo ozbiljni.Nitko nema nista protiv crnaca ili drugih naroda. Ali posto su Englezi belci,onda je valjda normalno da se o tome vodi racuna. Onaj koji to ne razume,gubi pravo da bude Princ. Prosto.A i Engleska je ozbiljna drzava.