"UKINITE BRITANSKO KRALJEVSTVO!" Eksplozija besa posle intervjua koji je razobličio mračnu dinastiju

Novosti online

08. 03. 2021. u 14:14

NAKON tvrdnji Megan Markl da je britanska kraljevska porodica maltretirala bes je preplavio Tviter, a mnogi korisnici društvenih mreža pozvali su na ukidanje monarhije.

УКИНИТЕ БРИТАНСКО КРАЉЕВСТВО! Експлозија беса после интервјуа који је разобличио мрачну династију

Foto: EPA

U razgovoru sa Oprom Vinfri koji je emitovan na Si-bi-esu u nedelju uveče, supruga princa Harija iznela je optužbe protiv kraljevske porodice, uključujući i to da joj je uskraćen tretman zbog narušenog mentalnog zdravlja u trenucima u kojima je pomišljala na samoubistvo. 

Megan Markl je izjavila i da unutar kraljevske porodice postoji zabrinutost oko toga koliko će koža njenog sina biti tamna. Rekla je da je njihovom sinu Arčiju oduzeta titula.

Intervju je iznedrio brojne popularne haštagove na Tviteru, uključujući #MeghanAndHarry i #OprahMeghanHarry. Ali, kako je nezadovoljstvo nakon izjava Megan Markla raslo, haštag #AbolishTheMonarchy (ukinuti monarhiju) postao je sve popularniji u Velikoj Britaniji, a korisnici društvenih mreža pozivali su na potpuno okončanje britanske kraljevske porodice.

Jedan komentator smatra da Velika Britanija nikada neće biti moderna, napredna zemlja dok se ne reši monarhije.

Mnogi drugi izrazili su slična mišljenja, optužujući kraljevsku porodicu za rasizam, navodeći  da je monarhija sramota za naciju.

Uključile su se i političke organizacije, te je „Momentum“, predizborna grupacija povezana sa laburistima, na Tviteru objavila svoju podršku detronizaciji kraljice i njene porodice.

Iako su mnogi ljudi izrazili solidarnost sa Megan Markl, brojni komentari pozdravili su i voditeljku Opru Vinfri zbog, kako navode, rušenja monarhije eksplozivnim intervjuom.

Korisnici društvenih mreža su takođe primetili da, ako su izjave Harijeve supruge mogle da nanesu toliku štetu, možda je kraljevska porodica previše krhka da bi se sačuvala.

Drugi smatraju da će skandal biti „zakopan“ u britanskoj štampi i da će sve brzo biti zaboravljeno.

Britanski voditelj Pirs Morgan optužio je Harija za pokušaj da svet podredi sopstvenoj porodici i pozvao je ljude da se uzdrže komentara dok obe strane ne kažu svoje.

Princ Hari i njegova supruga zvanično su se odvojili od kraljevske porodice 2020. godine i preselili u Kaliforniju.

Kraljevska porodica nije formalno odgovorila na intervju, ali su list „Sandej tajms“, pozivajući se na anonimni izvor, izvestio da je kraljica Elizabeta Druga odbila da ga gleda, preneo je RT.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Ljiljan

08.03.2021. 16:37

Ispada da su svi pomalo zrtve neke vrste nasilja iako se retko očekuje i ne zna da jesu dok se da neko u nekom trenutku ne zauzme za njih kao žrtvu. Dajući sebi pravo na poziciju moralne superiornosti mediji se nekada zalazu za to da se čuju zrtve jedne vrste nasilja ili zanemarivanja. One se naizgled stave u prvi plan, mada se po patnji ne stavljaju iznad drugih, ali su medijski vise u fokusu pažnje pa se nasilje nad njima personifikuje, postaje vidljivije u liku pojedinaca. Oni za razliku od drugih 'medijski ne eksponiranih žrtava' dobiju, hteli ne hteli, svoj medijski glas koji na žalost ne moze da zaleci njihove rane iz proslosti, ali moze da podigne svest o prevenciji nasilja. Mnoge druge zrtve koje nemaju medije iza sebe kao da nemaju glas, ime a ni priliku za rehabilitaciju, sto ne znaci da nije ni bilo nasilja ili zanemarivanja nad njima i da im drustvo ne duguje zaštitu tako sto ce se menjati ka kooperativnom umesto takmicarski nastrojenom.

milovan

08.03.2021. 18:49

Posto je Engleska kraljevina.Ona mora misliti o svemu. Pa kako bi bilo da beloj Engleskoj sada bude crni Kralj ili Kraljica.??!! Budimo ozbiljni.Nitko nema nista protiv crnaca ili drugih naroda. Ali posto su Englezi belci,onda je valjda normalno da se o tome vodi racuna. Onaj koji to ne razume,gubi pravo da bude Princ. Prosto.A i Engleska je ozbiljna drzava.