POPUST ZA VAKCINISANE OD KORONE: U restoranima u Dubaiju niže cene za građane koji su primili cepivo

B.B.

26. 01. 2021. u 16:26

ПОПУСТ ЗА ВАКЦИНИСАНЕ ОД КОРОНЕ: У ресторанима у Дубаију ниже цене за грађане који су примили цепиво

Foto: Tanjug/AP

"ŠIRITE ljubav, a ne koronu", naziv je kampanje tri restorana u Dubaiju, putem koje nude popust od 10 odsto građanima koji su primili prvu dozu vakcine i 20 odsto onima sa dve. Da bi ostvarili popust, gosti moraju da prilože neki dokaz o vakcinaciji, kao što je lekarsko uverenje.

Posle Izraela, Ujedinjeni Arapski Emirati beleže najveću stopu imunizacije. Od oko 10 miliona stanovnika cepljenjem je, do sada, obuhvaćeno 2,5 miliona građana.

Emirati su masovnu vakcinaciju započeli u decembru, nakon što su odobrili vakcine kineske kompanije "Sinofarm" i američkog proizvođača lekova "Fajzer" i njenog nemačkog partnera "Biontek". Zdravstvene vlasti Dubaija saopštile da će morati da smanje broj vakcinacija, zbog kašnjenja u ispruci "Fajzera".
Uprkos naglom porastu slučajeva od Nove godine, Dubai je i dalje otvoren za turizam, a hoteli, prodavnice i restorani slobodno posluju, iako sa pravilima o nošenju maski i držanju distance. Tokom vikenda, mere za borbu protiv koronavirusa su pooštrene, a broj ljudi dozvoljenih na društvenim okupljanjima smanjen je sa 200 na 10. Restoranima i kafićima je naloženo da razmak između stolova povećaju sa dva na tri metra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)