KRV OBOJILA MASIJAF: Sirijski civili gađani iz vazduha, stradala i deca (VIDEO)

Novosti online

23. 01. 2021. u 15:31

КРВ ОБОЈИЛА МАСИЈАФ: Сиријски цивили гађани из ваздуха, страдала и деца (ВИДЕО)

Foto: EPA/Depositphotos

JOŠ jedna izraelska agresija, koja je navodno bila usmerena protiv iranskih snaga i libanskog "Hezbolaha", pretvorila se u ubistvo sirijskih stanovnika jugoistočno od Masijafa.

U noći sa 21. na 22. januar izraelsko ratno vazduhoplovstvo izvelo je još jedan, već treći napad u poslednje dve nedelje na teritoriju Sirije. Ovog puta meta agresije Tel Aviva bilo je predgrađe grada Hama. Ako su u prethodnim napadima glavne žrtve napada bili borci proiranske milicije, ovaj put su ubijani sirijski civili.

Trenutno se zna za najmanje četiri žrtve, od kojih su dvoje mala deca. Prema navodima sirijske agencije SANA, demontiranje ruševina stambenih zgrada se nastavlja, pa bi se broj žrtava mogao povećati.

Jedna od izraelskih raketa uništila je stambenu zgradu i ubila mirno usnulu sirijsku porodicu, uključujući dvoje dece od 3 i 10 godina.

Pored toga, povređena su još četiri civila, uključujući novorođenče i dete od 11 godina.

Lokalno stanovništvo komentarisalo je tragediju.

- Noću su ljude budile strašne eksplozije raketa u stambenom naselju, odrasli i deca su ubijani. Ovo nije prvi put da izraelska avijacija gađa sirijske građane čiji domovi postaju njihovi grobovi - rekao je Abdul Sahim.

- Da li je ovo običan nemar izraelskog vazduhoplovstva ili drugi teroristički akt protiv stanovništva Sirije? S obzirom na prevladavajući odnos Tel Aviva prema nama, Arapima, postavljaju se velika pitanja... Deca koja su danas poginula od izraelske krvničke agresije prazno su mesto za Tel Aviv i njihova krv ne smeta agresoru - dodao je Sirijac.

Više vesti o Siriji možete čitati OVDE.

(Srbija danas)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Mama

23.01.2021. 16:20

Ovo je sramota Izraelaca i celog Sveta? Da li su Izraelci toliko neobrazovani pa ne znaju gde je Iran i Libija ili misle da su svi ljudi glupi? Dosta vise sadizma. Gledajte svoja posla i ne mesajte se u tudja!

bozji narod

25.01.2021. 22:17

izrael se nije nikad prevario pa pomogao u borbi protiv terorizma.. i da se njih pitalo, Rim bi odavno bio glavni grad islamske drzave.. jel istina da izraelci pucaju na izbjeglice ukoliko zele da se kod njih sklone?! toliko o zidovskom narodu koji zeli da svi placemo nad holokaustom dok oni sami, drugima rade holokaust