SAD traže od ruskih vlasti da odmah puste uhapšenog opozicionera i blogera Alekseja Navaljnog, poručio je sinoć američki državni sekretar Majk Pompeo.

Komentari (2)

buki

18.01.2021. 14:22

Da neće Pompeo da mu pri tome Putin nešto i otpeva, ili možda odigra? Potpuno je izgubio vezu sa realnošću i zbivanjima u svetu koji ga okružuje. Da nisu posledice preležane korone, ili neke nove, još neotkrivene bolesti?

vladimir

19.01.2021. 19:28

Da li ste g. Pompeo informisani da je Nevaljni mafijaš, robijaš i kriminalac koji je prevario svoju firmu "Kirvoles" dok je radio kao savetnik Nikite Beliha guvernera Kirovske oblasti za 500 000 dolara drvene građe , zbog čega je 2014. Osuđen na 5 godina zatvora. Dok je on i njegov brat zbog prevare Francuske kozmetičke kompanije " Iv Roše" osuđen uslovno a njegov brat Oleg na 3 godine robije. Na snimku sa aerodroma Nevaljani ne nosi ništa u rukama. Njegov pomoćnik se pojavljuje iza nekog stuba i nosi čašu " čaja" . U toku nošenja napitka mogao je staviti bilo šta drugo u čašu čaja ili zameniti kesice. Znači da je pomoćnik prvi osumnjičen jer je jedini znao kome nosi čaj. Drugo nervno paralitički BOt uvek su jako smrtonosni. Među njima je iz klase VX i bojni otrov " novičok". On se na licu mesta pravi iz više komponenata. To ne može izvesti niko na terenu. Koji je toliko otrovan da mu je smrtna doza 0,0001 gr. i spada u Klasu otrova VX ( nervno paralitički) izmislio je engleski naučnik dr. Rajan Gnosh 1961. god. VX ili O-etil-S{ 2- (dilzopropilamino)etil}metilfosfotioat . U tu grupu nervno paralitički BOt spadaju i poznati tabun , sarin i soman a ima ih još. Englezi su ovaj bojni otrov prodali (dali) Amerikancima koji su počeli i njegovu industrijsku) proizvodnju. Iskoristili su ga 1965. U Vijetnamu kao i BOt BZ čime su iste godine otrovali 146000 Vijetnamaca. BOt VX je po viskoznosti fizički sličan motornom ulju i vrlo se teško uklanja sa kontaminiranih mesta i prilično dugo traje. Moj Zaključak je da je mala ili nikakva mogućnost tako male količine izdvojiti da se neko otruje a ne umre. Ovoliko malu smrtnu dozu retko bi se ko usudio nositi sa sobom znajući kakve posledice mogu nastati. Postoje i biljni otrovi koji su smrtonosni u malim količinama. Kao što je Ricin (iz ricinusovog semena) , Strihnin koji uglavnom truju ili uspavljuju životinje, mrazovac, Drvo smrti,oleander, itd. Postoje i smrtonosne gljive (zelena pupavka) čija je smrtna doza 1,2 mg/kg. Ovi otrovi su pogodniji za ovakve poduhvate, ali se i lako otkrivaju. Biološke otrove poseduju skoro sve zemlje koje mogu biti povubni za čovečanstvo. Siptomi trovanja koje je imao Nevaljani mogu biti bilo koji sličan otrov ako je zaista u pitanju otrov , ili je kao i obično nameštaljka zapada kao povod neke pripreme sankcija ili slične gluposti koju smo unazad godinama gledali više puta. Ovo sa flašicom za vodu ne mogu čak ni deca poverovati. Svi koji su flašicu dirali već bi davno bili mrtvi a kamo li toliki put preneti bez zaštite. Ovu izmišljotinu mogu poturiti samo agenti BND, CIA , MI-6, MOSAD, a ima i stotine plaćenika. Treba misliti svojom glavom. Znači Nevaljni je pogrešan trojanski konj zapada. Bio je na uslovnoj zbog prevare Francuske kozmetičke kuće" Iv Roše".