DRAMATIČAN SUKOB KOD RAMALE: Sukob mlađeg Jevrejina i starijeg Palestinca, razdvajala ih vojska (VIDEO)

Novosti online

13. 01. 2021. u 11:38

NA Jutjub kanalu objavljen je snimak sukoba dvojice muškaraca na Zapadnoj obali u Palestini. Naime, jevrejski naseljenik je nasrnuo drvenom palicom na starijeg Palestinca, dok je ovaj pokušavao da mu palicu otme iz ruku.

ДРАМАТИЧАН СУКОБ КОД РАМАЛЕ: Сукоб млађег Јеврејина и старијег Палестинца, раздвајала их војска (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Potom su došli izraelski vojnici koji su hteli da ih razdvoje kako se sukob ne bi produbio. Na kraju, hvala Bogu, niko nije bio povređen. Obračun se završio razlazom između dvojice učesnika - starijeg Palestinca i mlađeg Jevrejina.

Prema onome što je pisalo na jutjub snimku, sukob se dogodio kod Ramale na Zapadnoj obali 6. januara, gde je izraelski doseljenik napao starijeg Palestinca, dok mu je Palestinac poručivao: "Odlazi, ne plašim te se!". Potom je nastavio:

- Zašto ovo radiš? To nije dobro. Ti, vojniče sve vreme samo stojiš tamo. Skloni se od njega. Želiš da me tučeš ovom motkom? Jel tako? - obraćao se stariji Palestinac napadaču i vojnicima koji su čuvali Izraelca.

Zapadna obala i pojas Gaze su jedine dve oblasti koje čine državu Palestinu. Međutim, pojas Gaze je pod stalnim udarima izraelske vojske zbog aktivnosti Hamasa i Palestinskog islamskog džihada koji deluju iz pojasa Gaze i često lansiraju raketne napade na Izrael.

Međutim, na Zapadnoj obali konstantno raste prisustvo jevrejske zajednice zbog rapidnog povećanja izgradnje jevrejskih naselja. Ta naselja su pod kontrolom izraelske vojske i policije, dok pored njih postoje palestinska arapska naselja. 

(Srbija danas)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a