MAKRON LJUT NA NADLEŽNE: Na sednici kriznog štaba kritike zbog spore vakcinacije protiv korone

Goran ČVOROVIĆ, od stalnog dopisnika "Večernjih novosti" - PARIZ

05. 01. 2021. u 01:00

POSLE serije oštrih kritika na račun sporosti kampanje vakcinisanja, francuski predsednik Emanuel Makron je u ponedeljak organizovano kriznu sednicu u Jelisejskoj palati na kojoj je svoju ljutnju izneo premijeru, resornim ministrima i predstavnicima nadležnih zdravstvenih službi.

МАКРОН ЉУТ НА НАДЛЕЖНЕ: На седници кризног штаба критике због споре вакцинације против короне

Foto: AP

Vlast je obećala da će već od utorka krenuti u ubrzan proces cepljenja građana.

Do ponedeljka je u Francuskoj vakcinisano svega oko 500 ljudi, za razliku od preko 288 hiljada u Nemačkoj, 114 hiljada u Italiji, 4,23 miliona u SAD, preko 900 hiljada u Velikoj Britaniji...

Za to vreme, u Francuskoj se, u jednom danu, zarazilo 4.022 ljudi, što je za ponedeljak izuzetno puno, imajući u vidu da se vikendom ljudi veoma malo testiraju.

Preminulo je čak 375 pacijenata. Na reanimaciji je manje 8 osoba i sada ih ima 2.666, dok ih je u bolnicama 182 više i ukupno ih ima 24.995.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

HISTERIJA ZAPADA Lavrov: Insistiranje na porazu Rusije pokazuje njihovu agoniju