IZBIO POŽAR NA POSEDU AMERIČKE MORNARICE: Evakuacija više od 7.000 ljudi u Kaliforniji (FOTO/VIDEO)

Tanjug

25. 12. 2020. u 00:52

ŠUMSKI požar pojačan vetrom koji je izbio na posedu na kojem se nalazi baza američke mornarice u južnom delu Kalifornije doveo je do evakuacije preko 7.000 ljudi, prenosi novinska agencija Reuters.

ИЗБИО ПОЖАР НА ПОСЕДУ АМЕРИЧКЕ МОРНАРИЦЕ: Евакуација више од 7.000 људи у Калифорнији (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Tanjut/AP Photo

Takozvani "Creek fire", aktivni šumski požar koji gori od septembra, izbio je pored puta na istočnom obodu kampa "Pendelton" severno od San Dijega. Požar je do četvrtka u podne zahvatio oko 3.000 hektara, saopštili su zvaničnici.

Foto: Tanjut/AP Photo

U požaru nema žrtava niti štete, ali je u četvrtak ujutru izdata naredba o evakuaciji osoba smeštenih u bazi, kao i u obližnjem naselju Folbruk, u kojem živi 7.000 ljudi.

Prema podacima od podneva po lokalnom vremenu, vatrogasci nisu uspeli da ugase požar, uprkos tome što su do tada oslabili jaki vetrovi.

Istraga povodom uzroka požara trenutno je u toku.

Ovogodišnja sezona šumskih požara u Kaliforniji bila jedna od najgorih. Požari su zahvatili preko četiri miliona hektara i više od 10.000 domova i objekata, a život je izgubilo 33 ljudi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MUŠKARAC KOJI SE ZAPALIO U KRITIČNOM STANJU: Novi detalji drame u NJujorku