NOVI DETALJI UŽASA U NEMAČKOJ: Lekari se bore za život brata bebe stradale u Triru

Novosti online

02. 12. 2020. u 11:06

ŠOK, tuga i neverica. Tako se najvernije može opisati stanje u nemačkom gradu Trir, gde je juče život izgubilo pet osoba, među kojima je i beba stara svega devet nedelja.

НОВИ ДЕТАЉИ УЖАСА У НЕМАЧКОЈ: Лекари се боре за живот брата бебе страдале у Триру

Foto: EPA

Građanima su i dalje pred očima slike sivog džipa, za čijim volanom sedi pijani Nemac (51), koji uleće u pešačku zonu i kreće da gazi sve pred sobom. Krvavi pir počeo je oko 14 časova, i trajao je više od minuta. Pri brzini većoj od 70 kilometara na čas razjareni Nemac je skoro kilometar vozio levo-desno, i gazio sve koji su mu se našli na putu.

U ovom stravičnom napadu život je izgubila tromesečna devojčica. Sa njom je stradao i njen otac (45), dok se lekari bore za život majke i bebinog brata, koji još nema ni dve godine. Nedaleko od njih stradale su tri žene stare 25, 52 i 73 godine... 15 osoba je teže i lakše povređeno.

O motivima ovog krvavog zločina se još ništa ne zna. Ustanovljeno je da je Nemac imao 1,4 promila alkohola u krvi, te da je terenac, sivi "land rover" nedavno pozajmio od prijatelja, a navodno je u njemu živeo poslednjih nekoliko dana. Nikom nije jasno zašto je uleteo među pešake... Svi samo pamte jezive prizore.

- Žena me je probudila i istrčao sam na balkon. Gledao sam krvave ljude kako gube svest i padaju po ulici - potreseno priča Manfred Krames (61).

Osumnjičeni je dodao gas i nastavio da kosi sve koji su mu se našli na putu. Mnogi su počeli da uleću u radnje i lokale da bi spasli živu glavu. Otac malene devojčice nije uspeo da spasi sebe i bebu. Očevici sa teškom mukom pričaju o trenutku njihove pogibije.

- Kolica su samo odletela u vazduh... - pričaju dok brišu suze.

Kada je drugo vozilo uspelo da udari u terenac i da ga zaustavi u daljem masakru, pijani vozač je pokušao da pobegne. Na svega dva metra od vozila savladali su ga prolaznici i policajac. Oborili ga na zemlju i stavili mu lisice na ruke.

- Na desetine vozila Hitne pomoći i policije je stiglo. Svuda je bilo krvi. Odvozili su povređene. Gledao sam kako čoveka prekrivaju čaršavom - svedoči Manfred.

Prema nezvaničnim informacijama, za volanom "land rovera" nalazio se Bernd V., koji je rođen u Trieru, a tu je i živeo.

Po zanimanju je električar, ali se bavio i izradom bilborda. Priča se da već neko vreme nije imao posao.

Navodno mnogo voli da pije, a i od ranije je poznat policiji. Na društvenim mrežama je pljuvao vlast i kačio bizarne statuse.

- Spremite se, smrt je blizu - navodno je pisao na Fejsbuku.

U baru koji se nalazi nedaleko od njegovog stana kažu da je često svraćao tu "da se nalije".

- Bio je ovde u subotu. Juče je došao da plati račun za kebab - kaže Arif E. (60), vlasnik lokala.

Izvor iz policije tvrdi da je osumnjičeni sarađivao tokom saslušanja. Ipak, nije otkriveno šta je inspektorima rekao.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2000, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni