STIGLI RUSKI LEKARI SA DALEKOG ISTOKA: U Nagorno Karabah došla ekipa od 60 vojnih lekara

Novosti online

29. 11. 2020. u 09:53

СТИГЛИ РУСКИ ЛЕКАРИ СА ДАЛЕКОГ ИСТОКА: У Нагорно Карабах дошла екипа од 60 војних лекара

Foto: Printskrin/TV Zvezda

U STEPANAKERT je doputovalo više od 60 vojnih lekara iz Rusije, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

- Prvi medicinski odred za specijalnu namenu Istočnog vojnog okruga stigao je u prestonicu Nagorno Karabaha – Stepanakert radi pružanja pomoći lokalnom stanovništvu - navodi se u saopštenju.

Prvu jedinicu čine vojni hirurzi, anesteziolozi-reanimatolozi, terapeuti i epidemiolozi.

Lekari su stigli iz Habarovska u Jerevan vojno-transportnim avionima Il-76, odakle su, uz pratnju ruskih mirotvoraca i vojne policije, krenuli u Karabah.

Ministarstvo odbrane je saopštilo da ruski mirovnjaci pomažu lokalnoj administraciji da raščisti puteve i obnovi objekte socijalne infrastrukture u ovom području.

Sporazum o Karabahu

Lideri Rusije, Azerbejdžana i Jermenije, Vladimir Putin, Ilham Alijev i Nikol Pašinjan, potpisali su 10. novembra zajedničku izjavu o potpunom prekidu borbenih dejstava u Nagorno-Karabahu. Kako se navodi u izjavi, jedan deo regiona prelazi pod kontrolu Azerbejdžana, strane će razmeniti zarobljenike, a ruske mirovne snage biće raspoređene duž kontakt linije i duž Lačinskog koridora koji povezuje Karabah sa Jermenijom.  

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije, u sastavu ruskog mirovnog kontingenta u zoni sukoba u Nagorno-Karabahu biće 1960 vojnika, 90 oklopnih transportera, 380 jedinica automobilske i specijalne tehnike.

(Sputnjik.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)