"KALAŠNJIKOV" TESTIRAN U EKSTREMNIM USLOVIMA: Voda, niske temperature i prašina mu ne mogu ništa (VIDEO)

Novosti online

11. 10. 2020. u 11:13

AUTOMATSKA puška „Kalašnjikov“ je testirana u ekstremnim vremenskim uslovima, pokazuje snimak koji je objavljen na jutjubu.

КАЛАШЊИКОВ ТЕСТИРАН У ЕКСТРЕМНИМ УСЛОВИМА: Вода, ниске температуре и прашина му не могу ништа (ВИДЕО)

Foto: Jutjub

Autor bloga o oružju uspeo je da puca iz AK-74M u teškim klimatskim uslovima. Tropska kiša, jak mraz i velika prašina simulirani su pomoću posebne opreme kompanije „CNIItočmaš“, koja je deo državne korporacije „Rosteh“. Stručnjaci instituta na ovaj način proveravaju kvalitet oružja.

Automatska puška je smeštena u posebnu prostoriju u kojoj se simuliraju uslovi tropske kišne oluje. Zatim se u uslovima povećane vlažnosti nekoliko puta puca iz oružja. Nakon ispitivanja u vodi, oružje je stavljeno u hladnu komoru, u kojoj je temperatura pala na minus 50 stepeni Celzijusa, a onda je iz oružja ispaljeno nekoliko hitaca.

U završnom delu testa, uz pomoć posebne opreme, AK-74M je okružena prašinom i stavljena u vlažnu sredinu i prašinu. Zatim je ispaljeno niz pojedinačnih i rafalnih hitaca, potvrđujući time operativnost puške „Kalašnjikov“.

Automat AK-74M je težak 3,63 kilograma bez patrona, domet ciljanja je 1.000 metara, početna brzina metka 900 metara u sekundi, a kapacitet šaržera je 30 metaka.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)