RUSKI TOKSIKOLOG STAVIO TAČKU NA SLUČAJ NAVALJNOG: Nisu oštećeni organi za detoksikaciju - znači da nije otrovan!

Novosti onlajn

01. 10. 2020. u 15:00

OMSKI lekari nisu primetili da su kod Alekseja Navaljnog oštećeni organi koji su odgovorni za detoksikaciju, što ukazuje na to da u njegovom organizmu nije bilo otrovnih supstanci, izjavio je glavni toksikolog Omske oblasti i Sibirskog federalnog okruga Aleksandar Sabajev.

РУСКИ ТОКСИКОЛОГ СТАВИО ТАЧКУ НА СЛУЧАЈ НАВАЉНОГ: Нису оштећени органи за детоксикацију - значи да није отрован!

Foto: EPA

- Skrenuli smo pažnju na to da nisu bili oštećeni organi odgovorni za detoksikaciju – pluća, bubrezi i jetra, što takođe sugeriše da u organizmu nije bilo otrovnih supstanci. Otrovne supstance prvenstveno utiču na te organe, od prvog minuta od kako otrov dospe u organizam. Za celo vreme boravka u bolnici u Omsku kod Navaljnog nisu zabeležena oštećenja tih organa - rekao je Sabajev.

- To je bolest, a ne uticaj hemijskih agensa. To je poremećaj organa unutrašnje sekrecije, to je metabolički poremećaj. To je metabolički haos, kako ga nazivam, koji je trebalo da se vrati u određene okvire kako ne bi došlo do fatalnih komplikacija. S tim smo se borili - objasnio je ruski toksikolog.

Podsetimo, nemačka vlada je 2. septembra saopštila da je Navaljni otrovan supstancom iz grupe hemijskih bojnih otrova "Novičok".

Od Rusije se zahteva da sprovede istragu, a zvanična Moskva insistira na tome da joj Berlin dostavi informacije u vezi s Navaljnim.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili