RUSIJA I DALJE NEPRIJATELJ BROJ JEDAN: Zvaničnik Stejt departmenta - Sklopili su sa Kinom nešto više od "braka iz računa"

Novosti onlajn

17. 09. 2020. u 23:55

POMOĆNIK američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Filip Riker izjavio je da Rusija, bez obzira na rastući uticaj Kine, predstavlja i dalje glavnu vojnu pretnju Evropi.

РУСИЈА И ДАЉЕ НЕПРИЈАТЕЉ БРОЈ ЈЕДАН: Званичник Стејт департмента - Склопили су са Кином нешто више од брака из рачуна

Foto: Depozitfotos

- U isto vreme dok se suočavamo s rastućom pretnjom koju Kina predstavlja za Evropu, ne smemo da zaboravimo da je Evropa i dalje u centru pažnje ruske agresije koja se nastavlja i njenog zlonamernog uticaja - izjavio je Riker na saslušanju pred Komitetom Kongresa za spoljne poslove.

Rusija i Kinu, kako je rekao, danas povezuje tesno strateško partnerstvo, vidljiva je sve jača saradnja u diplomatskoj, ekonomskoj, vojnoj i informativnoj sferi.

Savez Kine i Rusije ne predstavlja monolitni blok, u njihovim odnosima postoje napetosti i neslaganja, ali njihovo sve jače strateško partnerstvo je nešto više od prostog „braka iz računa“, rekao je funkcioner Stejt departmenta.

Ono je zasnovano na zajedničkom mišljenju o tome kakvu pretnju SAD i njihovi saveznici predstavljaju za njihove ambicije, rekao je Riker i dodao da će Vašington uzeti u obzir to stanje stvari pri formulisanju svoje politike u epohi suparništva država u Evropi.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

NAPETOST RASTE NA BLISKOM ISTOKU: Ostin razgovarao sa Galantom pre izveštaja o eksplozijama u Iranu