RUSIJA I DALJE NEPRIJATELJ BROJ JEDAN: Zvaničnik Stejt departmenta - Sklopili su sa Kinom nešto više od "braka iz računa"

Novosti onlajn

17. 09. 2020. u 23:55

POMOĆNIK američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Filip Riker izjavio je da Rusija, bez obzira na rastući uticaj Kine, predstavlja i dalje glavnu vojnu pretnju Evropi.

РУСИЈА И ДАЉЕ НЕПРИЈАТЕЉ БРОЈ ЈЕДАН: Званичник Стејт департмента - Склопили су са Кином нешто више од брака из рачуна

Foto: Depozitfotos

- U isto vreme dok se suočavamo s rastućom pretnjom koju Kina predstavlja za Evropu, ne smemo da zaboravimo da je Evropa i dalje u centru pažnje ruske agresije koja se nastavlja i njenog zlonamernog uticaja - izjavio je Riker na saslušanju pred Komitetom Kongresa za spoljne poslove.

Rusija i Kinu, kako je rekao, danas povezuje tesno strateško partnerstvo, vidljiva je sve jača saradnja u diplomatskoj, ekonomskoj, vojnoj i informativnoj sferi.

Savez Kine i Rusije ne predstavlja monolitni blok, u njihovim odnosima postoje napetosti i neslaganja, ali njihovo sve jače strateško partnerstvo je nešto više od prostog „braka iz računa“, rekao je funkcioner Stejt departmenta.

Ono je zasnovano na zajedničkom mišljenju o tome kakvu pretnju SAD i njihovi saveznici predstavljaju za njihove ambicije, rekao je Riker i dodao da će Vašington uzeti u obzir to stanje stvari pri formulisanju svoje politike u epohi suparništva država u Evropi.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (1)