TRAJNO ZATVORENO 300 RESTORANA: Bankrot lanca restorana Pica Hat

Tanjug

17. 08. 2020. u 22:45

VIŠE od 300 restorana poznatog lanca "Pica Hat" (Pizza Hut) biće trajno zatvoreno nakon bankrota jedna od najvećih franšiza ovog brenda.

ТРАЈНО ЗАТВОРЕНО 300 РЕСТОРАНА: Банкрот ланца ресторана Пица Хат

Foto: Tanjug/AP

Kompanija NPC Interešenel, koja je u stečajnom postupku, postigla je danas sporazum sa vlasnicima "Pica Hat", kompanijom "Yum", o zatvaranju četvrtine svojih restorana i prodaji ostalih, izvestio je CNN.

Poslovni neuspeh NPC Internešenela pripisuje se uvođenju vanrednih mera zbog korona virusa i dugovanjima od skoro milijardu dolara.

Iz "Pica Hat" je saopšteno da je na pomenutih 300 lokacija posao veoma loše funkcionisao u poređenju s drugim lokacijama ovog poznatog brenda brze hrane, kao i da će kompanija pomoći da radnici koji su ostali bez posla pređu u druge restorane "Pica Hat".

Kompanija NPC Internešeneal ima ukupno 1.227 lokacija na kojima rade restorani "Pica Hat", što čini približno 18 odsto od ukupno 6.700 "Pica Hat" u SAD, a vodi i 6.500 restorana brze hrane brenda "Wendy's".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

POSTIGNUG DOGOVOR: Jermenija pristala da vrati Azerbejdžanu četiri sela u pograničnoj oblasti