POŠTOVALA JE SVE MERE I DOBILA KORONU: Ova devojka je imala transplantaciju pluća - Bez toga, virus bi je ubio (VIDEO)

Novosti online

sreda, 05. 08. 2020. u 09:39

ПОШТОВАЛА ЈЕ СВЕ МЕРЕ И ДОБИЛА КОРОНУ: Ова девојка је имала трансплантацију плућа - Без тога, вирус би је убио (ВИДЕО)

Foto: Printscreen

MAJRA Ramirez kaže da je pomno poštovala sve mere opreza, a onda je primljena u čikašku bolnicu sa simptomima korona virusa.

Ova 28-godišnjakinja je stigla u Hitnu pomoć 26. aprila i za svega nekoliko minuta - dajući joj jedva dovoljno vremena da nazove svoju porodicu - počelo je njeno mučno iskustvo.

- Sve čega se sećam bilo je da su me uspavali pre intubiranja, a onda je došlo šest sedmica isključivih noćnih mora - rekla je za Si-En-En. "Često sam sanjala da se utapam, verovatno jer nisam mogla da dišem".

Korona virus je teško razorio njeno telo: pluća su joj bila nepovratno oštećena, a drugi organi počeli su da joj propadaju, rekla je. Nakon što je provela više od mesec dana na respiratoru, njena je porodica doputovala iz Severne Karoline kako bi se pozdravili jer su, kaže, lekari objavili da nisu sigurni da li će preživeti.

Ipak, postojala je jedna opcija da joj spasi život: dvostruka transplantacija pluća.

- Bez transplantacije ne bi preživela - rekla je dr. Ankit Bharat, zvaničnica torakalne hirurgije u Čikagu, dodajući da je Ramirez imala višestruke komplikacije povezane s virusom.

Činjenica da je bila mlada i zdrava, kaže, učinila ju je dobrim kandidatom za redak postupak.

- Gledala sam u sebe i nisam mogla da prepoznam svoje telo - kazala je Ramirez, nakon što se probudila u bolnici.

- Nisam mogla da razgovaram, jedva sam podigla prst, nisam se mogla da se pomerim. Jako me bolelo, bila sam strašno zbunjena.

Ramirez je sada prva Amerikanka koja je prošla ovaj postupak nakon borbe s korona virusom, navodi se u saopštenju Nortvestern Medicine. Prošlo je gotovo dva meseca od operacije i ona se oporavlja kod kuće. Kaže da je još slaba i teško se diše.

Ona je jedna od više od 4,6 miliona Amerikanaca koji su zaraženi korona virusom. Najmanje 154.860 ljudi je umrlo.

- Ovo nije prevara - rekla je.

- Ovaj virus je stvaran, dogodilo mi se.

(Radio Sarajevo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)