POMAMA ZA BICIKLIMA: Prodaja se udvostručila u Evropi, u Kini petostruki porast

Tanjug

02. 08. 2020. u 15:15

POTRAŽNjA za biciklima doslovno je eksplodirala tokom pandemije virusa korona. U Evropi su se brojke prodaje udvostručile ili utrostručile u odnosu na prethodnu godinu, izvestio je maloprodajni gigant Dekatlon.

ПОМАМА ЗА БИЦИКЛИМА: Продаја се удвостручила у Европи, у Кини петоструки пораст

Foto: N. Karlić

Kina govori o petostrukom porastu, prenosi portal "Indikator".

Proizvođači su upali u teškoće zbog složenih lanaca snabdevanja, jer se više od polovine pojedinih delova uvozi iz Azije. Nekoliko kompanija otkazalo je letnji odmor zaposlenima. Proizvođač KTM je ove godine prodao više od 260.000 bicikala, od čega je 80 posto u Austriji i Nemačkoj, izveštava bečki "Standard".

U knjigama narudžbina za tekuću finansijsku godinu nalazi se još 250.000. Prvih nedelja nakon zatvaranja prodali smo više e-bicikala nego u celoj prethodnoj godini, kaže Stefan Limbruner.

Šef najvećeg austrijskog proizvođača bicikala ima 15 posto više zaposlenih u Matighofenu nego pre krize. Umesto 800, dnevno proizvedu 1.000 bicikala, uskoro će ih biti 1200. KTM zapošljava 600 ljudi u konstrukciji bicikala, od kojih je 400 u proizvodnji.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)