INFORMACIJA IZ KREMLJA: Oglasili se o navodima da je Putin primio vakcinu

Branko Vlahović

20. 07. 2020. u 13:51

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin i njegov portparol Dmitrij Peskov nisu primili nikakvu vakcinu protiv korone.

ИНФОРМАЦИЈА ИЗ КРЕМЉА: Огласили се о наводима да је Путин примио вакцину

Foto: Kremlin.ru

U Kremlju, kategorički demantuju pisanje američke agencije "Blumberg" da je politička  ruska  elita bila vakcionisana i pre nego što su počela klinička ispitivanja vakcine koju nje napravio moskovski Institut "Gamaleja".

Dmitrij Peskov je inače bio oboleo od  korone virusa i zato je jedno vreme zajedno sa suprugom proveo u bolnici. On kaže da mu nije poznato da je neko iz predsedničke  administracije bio  vakcinisan.

- U Rusiji se pravi  više  vakcina protiv korone  ali niti jedna nije prošla  sva planirana ispitivanja.Zbog toga  treba  sačekati  da   vakciona počne da se proizvodi za upotrebu,  kazao je  Dmitrij Peskov.

Aleksandar Ginzburg direktor naučno istraživačkog centra ,,Gamaleji,, koji je napravio   vakcinu   je    u ponedeljak izjavio da  ne zna  ima li istine u pisanju ,,Blumberga,, da su ljudi iz političke i biznis  elite koristili   vakcinu koja je bila u  eksperimentalnoj fazi.On je novinare uputio da se obrate Ministarstvu zdravlja  Rusije.U Sečenovskom medicinskom univerzitetu u Moskvi   gde je  provodeno istraživanje   tvrde da niko od  biznismena i političara nije kod njiuh primio    eksperimentalnu dozu vakcine.

Vadim Tarasov Direktor Instituta za farmaciju pri Medicinskom univerzitetu  "Sečenova" nazvao je "Blumberghovu" informaciju glasinom koja nije tačn jer nikome se nije mogla davati  vakcina pre nego što se  provedu klinička ispitivanja.

Što se tiče  priče da su  top-menadžeri  velikih kompanija bili   u aprilu vakcinisani  ,,Blumberg,, tvrdi da se radi o ljudima iz kompanije za proizvodnju  aluminijuma ,,Rusal,, i hemijskog  holdinga ,, Fosargo,,.Ta  američka  agencija piše da je  u to  vakcinisanje bilo uključeno više od sto ljudi.

Ispada da su neki ruski top menadžeri dobrovoljno krenuli da se posle miševa na njima  proba  vakcina što zaista  zvuči  neverovatno. Američka agencija piše i da sunjeni izvori  izjavili kako je  vakcinu u  aprilu   dobio jedan broj  bogataša, neki članovi vlade i više  top menadžera  ruskih velikih kompanija.Navodno da je "Blumbergovim" novinarima jedan od top menadžera ispičao da je odlučio da primi vakcinu da bi mogao da se bez  straha pojavljuje na poslovnim  susretima. On je kazao da pobočnih efekata nije imao, dok su drugu  imali temperaturu i bolovi u mišiću posle vakcinacije.

Na drugoj strani zamenik ministra zdravlja Aleksej Kuznjecov tvrdi da  osim u istraživanjima vakcina protiv korone u Rusiji nije korištena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OSUĐENA NA 50 GODINA ZBOG BIZARNOG ZLOČINA: Ubila trudnicu, pa joj ukrala bebu iz stomaka (VIDEO)