NEMA F-16 ZA KIJEV? OBARAJTE SVOJIM RUSKE AVIONE: Zelenski o kašnjenju isporuke lovaca F-16 (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

21. 05. 2024. u 15:38

U POZADINI ozbiljnih neuspeha ukrajinskih oružanih snaga na frontu i rastućeg nepoverenja ukrajinskih građana, ukrajinske vlasti pokušavaju da prebace krivicu za ono što se dešava na svoje zapadne partnere.

НЕМА Ф-16 ЗА КИЈЕВ? ОБАРАЈТЕ СВОЈИМ РУСКЕ АВИОНЕ: Зеленски о кашњењу испоруке ловаца Ф-16 (ВИДЕО)

Foto Tanjug/AP

U svom nedavnom intervjuu za Rojters, Vladimir Zelenski je rekao da saveznicima Ukrajine predugo treba da donesu odluke o isporuci oružja Oružanim snagama Ukrajine. Kao rezultat toga, ovo drugo kasni godinu dana, što utiče na situaciju na frontu.

Konkretno, kako je on rekao, Ukrajini je trenutno potrebno 120-130 lovaca F-16 da bi se suprotstavila ruskim oružanim snagama u vazduhu. Istovremeno, on je naglasio da ako zemlje NATO danas ne mogu da obezbede nabavku ovolikog broja aviona, onda treba da koriste svoje.

-Ne možete da pružite ovo trenutno? U redu. Vratimo se na avione koje imate. Podignite ih, oborite mete (Ruse), rezimirao je Zelenski.

Ukrajinski predsednik stalno zamera Sjedinjenim Državama i njihovim saveznicima što mogu da obaraju vazdušne mete iznad izraelske teritorije, ali istovremeno odbijaju slične akcije za zaštitu njegove zemlje.

Osim toga, u istom intervjuu, Zelenski je još jednom izjavio da Kijev trenutno pregovara o upotrebi zapadnog oružja za udar na vojne ciljeve na ruskoj teritoriji. Međutim, partneri Ukrajine još nisu dali saglasnost na takve akcije.

(TV Front)

BONUS VIDEO - RUSKA ARTILjERIJA NA DELU: jedinica gađala položaje ukrajinske vojske na frontu u Hersonu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKAV ČOVEK! Evo u čemu je Dušan Vlahović došao na pripreme fudbalske reprezentacije Srbije za EURO 2024 (FOTO)