RUSI ŠIKANIRAJU NEMCE U UN: Tražili od Berlina da bude koosponzor rezolucije o genocidu nad ruskim narodom u Drugom svetskom ratu

Novosti online

23. 04. 2024. u 22:11

RUSKA delegacija zadala je pravu glavobolju Nemačkoj u Njujorku.

РУСИ ШИКАНИРАЈУ НЕМЦЕ У УН: Тражили од Берлина да буде кооспонзор резолуције о геноциду над руским народом у Другом светском рату

Foto: Printskrin

Naime, na sastanku koji je Nemača sazvala u UN za sve države clanice, ruska delegacija se javila za reč i zatražila od Nemačke da bude kosponzor rezolucije o genocidu nad ruskim narodom u Drugom svetskom ratu.

Podsetimo, u ranijoj izjavi za sprke medije u Njujorku, Nebenzja je rekao da je rezolucija politički trik kome nije cilj međunacionalno pomirenje, već nešto potpuno suprotno.

- Razgovarali smo o tom nacrtu rezolucije kojeg su donele Nemačka i još nekoliko drugih zemalja, o genocidu u Srebrenici. Predstavile su ga benigno, kao nešto sa dobrim namerama. Ali mi svi znamo da je to politički trik kome nije cilj međunacionalno pomirenje kao što je predstavljeno, već nešto potpuno suprotno. Može da pojača napetosti na Balkanu i da ima posledice kakve podnosioci rezolucije možda nisu ni zamislili - ukazao je Nebenzja.

Nebenzja je naglasio da Rusija neće podržati tu rezoluciju kao i mnoge zemlje članice UN.

- Ova rezolucija otvara Pandorinu kutiju. Ako se usvoji ova rezolucija to bi otvorilo put drugim zemljama koje imaju slične probleme da izađu sa svojim problemima. I mogu vam navesti jedan primer. Nemačka, koja stoji iza te rezolucije, iako tehnički nije originalni kosponzor, odgovorna je za najveći i najokrutniji genocid u 20. veku, a tu mislim na Drugi svetski rat - rekao je Nebenzja.

Zbog toga, istakao je on, neće se iznenaditi ako u jednom trenutku, ukoliko se rezolucija usvoji, neko, a možda i Rusija, izađe sa rezolucijom o genocidu od strane nacističke Nemačke nad narodom Sovjetskog Saveza tokom Drugog svetskog rata.

- Srbija ima slične probleme, jer tu je pitanje genocida u Prvom i Drugom svetskom ratu - rekao je Nebenzja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)