SKANDAL U UN: Nameštaljaka u kojoj su svi učestovali - pravili se da ne znaju koga Osmanijeva dovodi na SB UN, ali je sve raskrinkano (FOTO)

Novosti online

23. 04. 2024. u 16:11

DA je na sednici SB UN došlo do nameštaljke za našu delegaciju koju je predvodio predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrđuje spisak zvanica i proslava nakon sednice na kojoj je učestvovala cela zapadna svita na čelu sa predsednicom privremenih prištinskih institucija Vjosom Osmani i "silovanim" Albankama.

СКАНДАЛ У УН: Намештаљака у којој су сви учестовали - правили се да не знају кога Османијева доводи на СБ УН, али је све раскринкано (ФОТО)

Foto: Novosti

Osmani je iskoristila sednicu SB UN da govori o Albankama koje su, kako je rekla, "silovane", a neke od njih su bile i deo zvanične delegacije. Predsednik Vučić je uložio prigovor na to što našoj delegaciji nije predstavljeno ko će sve doći.

- Doveli ste ljude koji ovde ne pripadaju, ni diplomatskom koru ni savetnicima. Ovo je neka vrsta političkog teatra i kao neka nameštaljka za srpsku delegaciju. Kao da je neki sudski proces za događaje od pre 20 godina, nijedna reč o izveštaju. Bio sam potpuno fokusiran na izveštaj. Što nas niste obavestili ko će da bude član svake delegacije? Da li zaista verujete da nije bilo silovanih Srpkinja na Kosovu, mogu da vam pokažem Maricu Mirić iz Belog Polja - upitao je Vučić. On je, držeći njenu sliku, rekao da nije mogao da je dovede, jer je bila silovana nekoliko puta, a onda su je zaklali pred majkom koja je gledala iživljavanje nad njom.

Dakle, iako su nakon ovog prigovora predsednika Vučića rekli da nisu znali koga će Osmani doveti na sednicu, spisak zvanica kao i fotografije potvrđuju da se sve znalo i kao i da je reč o nameštaljki za našu delegaciju u kojoj su svi učestvovali.

Foto: Printksrin

Jasno se vidi da su na proslavu otišli svi direktno sa sednice, a među njima su i predsedavajuća sednicom Maltežanka Vanesa Frejzer, predstavnik Slovenije, itd...

Foto: Novosti

Foto: Novosti

Foto: Novosti

Foto: Novosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Šta donosi nova Samsung Galaxy Z serija uređaja?