IZRAEL ODUSTAO OD UZVRATNOG NAPADA NA IRAN: Netanjahu razgovarao sa Bajdenom

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

14. 04. 2024. u 16:01

IZRAELSKI premijer Benjamin Netanjahu odustao je od uzvratnog napada na Iran nakon razgovora sa američkim predsednikom Džozefom Bajdenom.

ИЗРАЕЛ ОДУСТАО ОД УЗВРАТНОГ НАПАДА НА ИРАН: Нетанјаху разговарао са Бајденом

Foto: Profimedia

 Iran je rano jutros u znak odmazde za napad na iranski konzulat u Damasku u dva talasa lansirao 150 balističkih raketa ka Izraelu, najpre 80, pa još 70 projektila. Napad je počeo lansiranjem dronova.

Iran tvrdi da je akcija okončana. Izraelski PVO sistemi su dejstvovali ali su neke rakete probile odbranu. Izrael odluku o odgovoru na napad donosi u toku dana.

Iran je završio najveći napad na Izrael – misija Irana u UN saopštila je da je napad odgovor na agresiju protiv diplomatskih objekata u Damasku. Pozvali su se na član 51 Povelje UN o pravu na samoodbranu.

-Stvar se može smatrati završenom, navodi se u komentaru stalnog predstavništva Irana u UN.

-Ako izraelski režim napravi još jednu grešku, iranski odgovor će biti mnogo oštriji, saopštila je stalna misija Irana pri UN i upozorila SAD da se ne mešaju u sukob.

Tajms of Izrael navodi da će o potencijalnom odgovoru Izraela biti razgovarano danas na sednici izraelskog ratnog kabineta koja je zakazana za 15 časova.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDERI U AKCIJI: Borbena misija u pravcu južnog Donjecka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave