HLADAN TUŠ ZA NETANJAHUA OD BAJDENA: Nećemo učestvovati ni u jednoj ofanzivnoj operaciji protiv Irana

Novosti online

14. 04. 2024. u 07:59

SAD neće učestvovati ni u jednoj ofanzivnoj operaciji protiv Irana, jasno je rekao predsednik SAD Džo Bajden izraelskom premijeru Benjaminu Netanjahuu, rekao je visoki zvaničnik administracije za Si-En-En.

ХЛАДАН ТУШ ЗА НЕТАНЈАХУА ОД БАЈДЕНА: Нећемо учествовати ни у једној офанзивној операцији против Ирана

Foto: Profimedia

To su komentari su preneti tokom telefonskog razgovora koji su dvojica lidera podelila nakon iranskih uzvratnih udara na Izrael.

Predhodno je Bajden najoštrije je osudio iranski napad na Izrael i dodao da će pozvati lidere zemalja G7 da pruže zajednički diplomatski odgovor.

- Iran i njegovi saveznici koji deluju iz Jemena, Sirije i Iraka pokrenuli su vazdušni napad bez presedana na vojne objekte u Izraelu. Najoštrije osuđujem ove napade. Po mom nalogu, da bi podržala odbranu Izraela, američka vojska je tokom protekle nedelje rasporedila avione i razarače balističkih projektila u region - naveo je Bajden u saopštenju.

Dodao je da su, zahvaljujući raspoređivanju aviona i projektila i "izvanrednoj veštini" pripadnika američke vojske, SAD pomogle Izraelu da obori skoro sve dronove i rakete koje je Iran ispalio.

Američke snage oborile su više od 70 dronova i najmanje tri balističke rakete tokom iranskog napada na Izrael, saopštila su dva američka zvaničnika upoznata sa situacijom.

Iran je sinoć lansirao više stotina dronova i krstarećih raketa ka Izraelu, u, kako je Teheran naveo, znak odmazde za napad na iranski konzulat u Damasku u kojem su poginuli komandant Revolucionarne garde u Siriji i Libanu i njegov zamenik, kao i pet oficira koji su bili u njihovoj pratnji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)