IZRAEL SPREMAN ZA OFANZIVU NA LIBAN: Očekuje se masovna mobilizacija rezervista

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

08. 04. 2024. u 16:47

IZRAELSKE odbrambene snage izvestile su o svojim planovima za „prelazak sa odbrane na napad“, što uključuje pripremu za „masovnu mobilizaciju rezervista“.

ИЗРАЕЛ СПРЕМАН ЗА ОФАНЗИВУ НА ЛИБАН: Очекује се масовна мобилизација резервиста

Foto IDF

Tokom proteklih nekoliko dana, saopštila je izraelska vojska, završena je još jedna faza pripravnosti Severne komande za rat, usredsređena na operativna skladišta za vanredne situacije za široku mobilizaciju izraelskih snaga, kada je to potrebno.

Izraelske odbrambene snage navode da opremu i sredstva u skladištu održavaju komunikaciono, logističko i medicinsko ljudstvo uprave za tehnologiju i logistiku (J4) i omogućavaju „trenutnu mobilizaciju rezervnog sastava u vanrednim situacijama i njihov dolazak na liniju fronta u kratko vreme sa svom opremom potrebnom za borbu“

-Komandanti redovnih i rezervnih jedinica spremni su da za samo nekoliko časova pozovu i opreme sve potrebne vojnike i prevezu ih na liniju fronta za odbrambene i ofanzivne zadatke, saopštila je izraelska vojska.

-Tokom proteklih nekoliko mesci odvijao se proces dubinskog učenja na osnovu lekcija naučenih iz borbi na jugu, kao deo poboljšanja spremnosti za dan prijema komandi, dodaje se.

(TV Front)

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDERI U AKCIJI: Borbena misija u pravcu južnog Donjecka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?