OVE RAKETE MOGU DA POGODE IZRAEL: Iranski mediji objavili spisak projektila (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

07. 04. 2024. u 23:45

IRAN poseduje devet tipova projektila, čiji domet omogućava da se pogodi teritorija Izraela, izvestila je iranska novinska agencija ISNA, nakon izraelskog napada na iranski generalni konzulat u Damasku ranije ove nedelje.

ОВЕ РАКЕТЕ МОГУ ДА ПОГОДЕ ИЗРАЕЛ: Ирански медији објавили списак пројектила (ВИДЕО)

Foto Tanjug/AP

-Posle zločinačkog napada izraelskog režima na iranski konzulat u Damasku, iranski odgovor na ovaj zločin baciće tešku senku na Izrael, navodi se u tekstu koji prati infografika koja prikazuje širok spektar raketa čiji domet omogućava da se pogodi Izrael.

Infografika koju je predstavila ISNA prikazuje 9 balističkih projektila: „Sadžil, Hejbar“ (četvrta generacija projektila Horamšahr), „Emad“, „Šahab-3“, „Gadr“, „Pave“, „Fatah-2“, „Hejbar“ Šekan“, „Hadž Kasem“. Brzina predstavljenih raketa kreće se od 5 do 14 maha (od 6.120 km/h do 17.136 km/h).

Agencija je objavila tekst u svetlu pojačanih tenzija u regionu Bliskog istoka nakon vazdušnog udara koji su izraelske vazduhoplovne snage izvele u ponedeljak na zgradu iranskog generalnog konzulata u Damasku. Korpus Islamske revolucionarne garde Irana (elitne jedinice vojske) saopštio je da je ubijeno sedam njihovih oficira, uključujući dva viša generala-savetnika: Mohameda Rezu Zahedija, komandanta snaga za Siriju i Liban, i njegovog zamenika, generala Mohameda Hadija Hadži Rahimija.

U zgradi konzulata nalazila se i rezidencija iranskog ambasadora u Arapskoj Republici Hoseina Akbarija, on nije povređen. Kako se navodi u saopštenju sirijskog Ministarstva odbrane, zgrada konzulata je uništena u napadu.

Iranski predsednik Ibrahim Raisi rekao je da će Izrael platiti visoku cenu za napad, a lideri pokreta otpora u regionu rekli su da je neophodno iskoristiti sve moguće resurse u konfrontaciji sa Izraelom za podršku palestinskom pokretu Hamas i drugih naoružanih palestinskih grupa u Pojasu Gaze.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDERI U AKCIJI: Borbena misija u pravcu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NEMAMO MI TAMO ŠTA DA TRAŽIMO: Poznata pevačica pozvala na POVLAČENJE Srbije sa Evrovizije