BLIKNEN O PREKIDU VATRE: Sve je na Hamasu

Tanjug

08. 03. 2024. u 19:16

AMERIČKI državni sekretar Entoni Blinken saopštio je danas da je na palestinskoj militantnoj grupi Hamas da pristane na prekid vatre koji bi omogućio da više humanitarne pomoći bude isporučeno u Pojas Gaze, i koji bi otvorio put za razgovore o ''trajnom rešenju sukoba''.

БЛИКНЕН О ПРЕКИДУ ВАТРЕ: Све је на Хамасу

Foto: EPA

On je uoči sastanka sa turskim ministrom inostranih poslova Hakanom Fidanom rekao da Vašington i dalje insistira na prekidu vatre, prenosi Rojters.

- Sve je na Hamasu. Pitanje je da li će Hamas odlučiti ili ne da bude prekida vatre koji bi svima bio od koristi. Lopta je u njihovom polju. Intenzivno radimo na prekidu vatre, a videćemo šta će oni izabrati - rekao je Blinken.

Predstavnici Hamasa su u četvrtak radi konsultacija napustili pregovore o prekidu vatre u Kairu.

Izrael i Hamas okrivljuju jedni druge za nepostojanje sporazuma koji bi od Hamasa zahtevao da oslobodi neke od talaca koje drži u zamenu za 40-dnevno primirje.

Od početka rata između Hamasa i Izraela ubijeno je više od 30.000 Palestinaca.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!