ZELENSKI KUKA NA ZAPAD: Potrebna politička volja da se Kijevu obezbede vojne zalihe

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

03. 03. 2024. u 22:33

UKRAJINSKI predsednik Vladimir Zelenski izjavio je danas da je potrebna politička volja kako bi se Ukrajini obezbedile potrebne vojne zalihe, da ne bi bila ispisana "jedna od najsramnijih stranica istorije".

ЗЕЛЕНСКИ КУКА НА ЗАПАД: Потребна политичка воља да се Кијеву обезбеде војне залихе

Foto: Tanjug/AP

-Glavna stvar je politička volja da se ovo realizuje, da se obezbedi nivo snabdevanja koji će pomoći, rekao je Zelenski, prenosi Rojters.

On je ocenio da će, ako ne dođe do nastavka snabdevanja, takav rasplet događaja značiti ispisivanje jedne od "najsramnijih stranica istorije", ili ako Amerika i Evropa dožive poraz od iranskih dronova Šaheda ili ruskih borbenih aviona.

Zelenski je ranije rekao da kašnjenja u isporuci oružja i sistema protivvazdušne odbrane (PVO) Ukrajini dovode do gubitka života.

-Svet zna da se teroru može suprotstaviti. Svet ima dovoljno sistema PVO, sistema zaštite od Šaheda i projektila. A kašnjenje u isporuci naoružanja za Ukrajinu, PVO sistemia za zaštitu našeg naroda dovodi, nažalost, do ovakvih gubitaka, do toga da lista dece čije živote Rusija oduzima stalno raste, rekao je Zelenski i dodao da "ruski teror mora da izgubi".

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSI UNIŠTILI PRVI ABRAMS: Američki tenk u plamenu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu