MASKOV ADUT PROTIV KINEZA: Tesla namerava da napravi nova jeftinija električna vozila sredinom 2025. godine

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

24. 01. 2024. u 22:25

KOMPANIJA Tesla je saopštila dobavljačima da želi da započne proizvodnju novog električnog vozila za masovno tržište, kodnog naziva "Redvud”, u junu 2025. godine, navele su danas četiri osobe koje su s tim upoznate.

МАСКОВ АДУТ ПРОТИВ КИНЕЗА: Тесла намерава да направи нова јефтинија електрична возила средином 2025. године

Foto EPA

Izvršni direktor Tesle Ilon Mask planira proizvodnju tržištu pristupačnijih električnih vozila za koje se očekuje da će biti napravljene u sledećoj generaciji jeftinijih električnih automobila, preneo je Rojters.

Ti modeli, uključujući automobil za početnike po ceni od 25.000 dolara, omogućili bi kompaniji da se nadmeće s jeftinijim automobilima na benzin i sve većim brojem jeftinih električnih vozila.

Tu se misli na automobile kineskog BID-a, koji je u poslednjem kvartalu 2023. pretekao Teslu, kao najvećeg svetskog proizvođača električnih vozila.

Teslina trenutno najjeftinija ponuda, model 3 sedan, ima početnu cenu od 38.990 dolara u Sjedinjenim Američkim Državama, napominje britanska agencija.

Mask je prošle godine rekao da je zabrinut zbog uticaja visokih kamata na potražnju potrošača za skupim artiklima poput automobila.

Kako su navela dva izvora, kompanija Tesla je prošle godine poslala dobavljačima pozive za dostavljanje ponuda za model "Redvud", uz prognozu nedeljnog obima proizvodnje od 10.000 vozila.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!