AMBASADA RUSIJE U LONDONU: Sunak kao DŽonson, Kijev ponovo ostao bez šanse da iz sukoba izađe uz pomoć pregovora

Novosti online

13. 01. 2024. u 20:19

KIJEV je novim sporazumom o saradnji s Londonom u sferi bezbednosti ostao bez šanse da iz sukoba izađe pregovaračkim putem, saopšteno je iz Ambasade Rusije u Velikoj Britaniji.

АМБАСАДА РУСИЈЕ У ЛОНДОНУ: Сунак као Џонсон, Кијев поново остао без шансе да из сукоба изађе уз помоћ преговора

Foto Tanjug/AP

-London nastavlja da posmatra Ukrajinu kao geopolitički instrument usmeren protiv Rusije. Britansko-ukrajinski sporazum potpisan u Kijevu svedoči o tome da Ukrajini ne ostavljaju šanse da izađe iz sukoba pregovaračkim putem, čineći je 'monetom za potkusurivanje' u avanturama Anglosaksonaca u Evroaziji, navedeno je u saopštenju.

Premijer Velike Britanije Riši Sunak je u petak posetio Kijev, gde je objavo da London izdvaja 3,2 milijarde dolara za pomoć Ukrajini tokom 2024. godine. Potpisan je i desetogodišnji sporazum o saradnji Velike Britanije i Ukrajine u sferi bezbednosti.

-Ovoga puta je Riši Sunak obećao da će izdvojiti više sredstava za kupovinu smrtonosnog naoružanja, uključujući rakete dalkog dometa i ofanzivne dronove. Te isporuke neće promeniti ukupan odnos snaga i katastrofalan ishod sukoba za Ukrajinu, ali će doprineti odugovlačenju borbenih dejstava i njihovoj žestini, odnosno novim žrtvama. Licemerno u tom smislu izgledaju "krokodilske suze" britanskog rukovodstva zbog razorene budućnosti Ukrajine, ocenjeno je u Ambasadi.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)