ORUŽANI NAPAD U NIGERIJI: Oteto najmanje 150 ljudi, jedna osoba ubijena

Novosti online

25. 11. 2023. u 14:44

NAJMANjE 150 ljudi, među kojima su žene i deca, oteti su, a jedna osoba je ubijena u oružanom napadu na četiri sela u severozapadnoj nigerijskoj državi Zamfara, javlja Rojters.

ОРУЖАНИ НАПАД У НИГЕРИЈИ: Отето најмање 150 људи, једна особа убијена

Foto: Profimedia

Otmice zbog novčane dobiti kroz otkup postalo je uobičajeno na severozapadu Nigerije gde oružane bande ciljaju seljane, škole i putnike, tražeći milione lokalne valute naira i čineći tu oblast nebezbednom za put kopnom.

Lokalni stanovnici su rekli britanskoj novinskoj agenciji da su naoružani napadači na nekoliko desetina motocikala upali u nekoliko sela u oblasti Maru, navodi Tanjug.

Jedan od stanovnika, Dankadaji Musa, rekao je za Rojters da je uspeo da pobegne, ali da je 20 članova njegovog domaćinstva oteto.

Lider lokalnog sela rekao je da je vođa bande tražio 100 miliona naira (119.000 dolara) od seljana kao odštetu, jer su nigerijske trupe ubile četvoricu njegovih bandita.

(Politika)

BONUS VIDEO: EKSPLOZIJE ODJEKUJU GAZOM: Zgrade se ruše kao kule od karata - Osveta Izraela je u toku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!