DANILOV PRETI KRITIČARIMA ZELENSKOG: Ko ne deli viziju predsednika mora da bude sklonjen, šta rade naše službe

P. Z. S. / rt.com

02. 11. 2023. u 21:14

ANONIMNI visoki ukrajinski zvaničnici koji su rekli magazinu Tajm da ne dele viziju predsednika Vladimira Zelenskog o vojnoj pobedi nad Rusijom moraju biti identifikovani i svrgnuti, rekao je u utorak lokalnim medijima sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost Aleksej Danilov.

ДАНИЛОВ ПРЕТИ КРИТИЧАРИМА ЗЕЛЕНСКОГ: Ко не дели визију председника мора да буде склоњен, шта раде наше службе

Foto prezident.gov.ua

Danilov je izrazio ogorčenje člankom u Tajmu, koji je objavljen u ponedeljak, navodeći da to ide na ruku Rusiji. Činjenica da je ta kuća dala anonimnost nekim od svojih izvora – normalna praksa koja omogućava zvaničnicima da otvoreno razgovaraju o problemima, „pokreće mnoga pitanja“, prema njegovim rečima.

-Ako... ne verujete da naša zemlja može da ostvari pobedu, nemate pravo da budete u blizini našeg predsednika, izjavio je Danilov.

On je sugerisao da su anonimni izvori naneli štetu Ukrajini pre nego što je izjavio: „Verujem da bi naše bezbednosne agencije trebalo da daju odgovor na pitanje ko su ti anonimni ljudi.

Ukrajinski ljudi koji dovode u pitanje zvaničnu liniju Kijeva ranije su označeni kao „proruski“ i kažnjavani na različite načine, uključujući i krivično gonjenje.

Članak u Tajmu opisao je uverenje Zelenskog u pobedu na bojnom polju nad Rusijom kao „nepokretno, na ivici mesijanskog“.

-On se zavarava, citiran je jedan od njegovih najbližih saradnika. -Nemamo mogućnosti. Ne pobeđujemo. Ali pokušajte da mu to kažete.

"Tvrdoglavost" predsednika sprečila je Kijev da čak i razmisli o diplomatskom rešenju krize, navodi list. Neuspeh zapadnih donatora da obezbede još više oružja Ukrajini nego što jesu čini da se Zelenski oseća „izdanim“ od njih, otkrio je drugi insajder.

Danilov je doveo u pitanje akreditive citiranih pojedinaca, navodeći da Zelenski nema formalnih pomoćnika i da ima samo jednu žensku ličnu pomoćnicu. On je pozvao pisca Tajma, Sajmona Šustera, da „prestane da koristi anonimni govor, jer je to veoma, veoma osetljivo pitanje za našu naciju“.

-Ruska Federacija ima jedini način da nas porazi, a to je unutrašnja destabilizacija, dodao je on.

Moskva je sukob u Ukrajini nazvala elementom američkog rata protiv Rusije, u kojem se susedna zemlja koristi kao „ovan za udaranje“. Vašington je navodno poremetio dogovoreno primirje u prvim nedeljama neprijateljstava, što bi Ukrajinu učinilo neutralnom nacijom kojoj nije dozvoljeno da ugosti bilo koju stranu vojnu infrastrukturu ili da se pridruži vojnim blokovima u zamenu za međunarodne bezbednosne garancije.

BONUS VIDEO - UZNEMIRUJUĆI SNIMCI IZ POJASA GAZE: Pripadnici Hamasa hvataju taoce na granici sa Izraelom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave