DRAMATIČNI PRIZORI U FRANCUSKOJ: Više od milion domova ostalo bez struje posle oluje Kiran, sumnja se i da ima mrtvih (VIDEO)

Tanjug

02. 11. 2023. u 09:15

VIŠE od 1,2 miliona domova u Francuskoj ostalo je bez struje nakon što je oluja Kiran pogodila tu zemlju tokom noći, a vetrovi su dostigli maksimalnu brzinu od 193 kilometra na sat. Kako javljaju zvaničnici, jedna osoba je poginula.

ДРАМАТИЧНИ ПРИЗОРИ У ФРАНЦУСКОЈ: Више од милион домова остало без струје после олује Киран, сумња се и да има мртвих (ВИДЕО)

Foto: Printskrin/Jutjub/Marco Kaschuba

Oluja je ostavila 1,2 miliona domova bez struje u Francuskoj, od kojih se 780.000 nalazi u Bretanji, saopštio je francuski distributer električne energije, objavio je "Frans 24".

Meteorolozi su najavili da će se tokom dana oluja pomeriti ka unutrašnjosti, a za ukupno 31 francuski departman na snazi je narandžasti meteoalarm.

U pojedinim oblastima duž Atlantika očekuju se talasi visine od osam do 10 metara, a u Parizu je na snazi upozorenje na jak vetar.

Očekuje se da će u Francuskoj do petka ujutru biti obustavljen saobraćaj sa više aerodroma širom zemlje, kao i železničke linije.

Oluja će pogoditi i više zemalja u zapadnoj Evropi, uključujući Veliku Britaniju i Holandiju. Najveće nevreme pogodiće istok, jug i jugoistok Engleske, prema prognozi meteorologa.

Holandska avio-kompanija KLM ukinula je danas desetine letova do i sa amsterdamskog aerodroma Shiphol, jer se očekuje da će Kiran pogoditi tu zemlju sa udarima vetra do 110 kilometara na sat.

BONUS VIDEO: SRCEPARAJUĆE: Ekipe ruske hitne pomoći pridružuju se libijskim spasiocim

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)