ŠMIGALJ IZNEO NEVEROVATNE PODATKE: "Polovina građana Ukrajine ne govori engleski"

Đ.G.

01. 11. 2023. u 15:13

PREMIJER Ukrajine Denis Šmigalj rekao je da oko polovina građana zemlje uopšte ne govori engleski, a vlada planira da pokrene sveobuhvatan program za njegovo proučavanje kako bi proširila njegovu upotrebu u određenim oblastima javnog života.

ШМИГАЉ ИЗНЕО НЕВЕРОВАТНЕ ПОДАТКЕ: Половина грађана Украјине не говори енглески

Foto: Profimedia

- Oko polovine naših građana uopšte ne govori engleski, samo 20% Ukrajinaca tečno govori. Planovi su da se pokrene sveobuhvatan i pristupačan program za učenje engleskog. Otvoren za sve, bez obzira na materijalnu situaciju ili mesto stanovanja. Uz individualni pristup i otvoren pristup obrazovnim resursima - rekao je Šmigalj u video-snimku objavljenom na njegovom Telegram kanalu.

Prema njegovim rečima, engleski jezik će podići interakciju sa stranim partnerima na kvalitativno novi nivo, a takođe će pojednostaviti proces objedinjavanja standarda, normi i pravila iz EU. Program učenja engleskog jezika, kako je rekao Šmigalj, prvo će početi sa državnim službenicima, od kojih zavisi upravljanje i uspeh reformi.

Šmigalj je podsetio da je Vladimir Zelenski ranije podneo Vrhovnoj radi predlog zakona kojim bi se zvanično uspostavio status engleskog kao jezika međunarodne komunikacije na teritoriji Ukrajine, prenela je RIA.

BONUS VIDEO: UZNEMIRUJUĆI SNIMCI IZ POJASA GAZE - Pripadnici Hamasa hvataju taoce na granici sa Izraelom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)