UBICA IZ MEJNA IMA DEBEO DOSIJE: Osuđivan nekoliko puta zbog nasilja u porodici i pretnji (FOTO/VIDEO)

Novosti online

26. 10. 2023. u 11:19

POLICIJA u Luistonu identifikovala je Roberta Karda kao glavnog osumnjičenog za pucnjave u kuglani i u restoranu. Meštani su takođe upozoreni da ostanu u svojim domovima jer se Kard smatra "naoružanim i opasnim".

УБИЦА ИЗ МЕЈНА ИМА ДЕБЕО ДОСИЈЕ: Осуђиван неколико пута због насиља у породици и претњи (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Printskrin/Tanjug/AP

Ko je Robert Kard, masovni ubica iz Mejna?

Kako prenose mediji, ovaj 40-godišnjak je član rezervnog sastava američke vojske, a takođe je i specijalno obučen za rukovanje oružjem.

Foto: Androscoggin County Sheriff's Office

Dva puta se ženio i ima troje dece.

Odranije je poznat policiji, pošto mu je dosije pun brojnih prijava za nasilje u porodici, a dobio je i zabranu prilaska jednoj od bivših žena zbog nasilja.

Kard je letos dve nedelje proveo u psihijatrijskoj ustanovi, jer je čuo glasove i pretio da će pucati u bazu Nacionalne garde.

Ubica je studirao inženjerstvo na Univerzitetu u Mejnu. Nije poznato da li je diplomirao, ali je studirao u periodu između 2001. i 2004. godine, rekao je portparol Univerziteta Erik Gordon.

Podsetimo, u sredu uveče najmanje 22 osobe su ubijene, a između 50 i 60 ljudi je ranjeno u gradu Luiston, u američkoj saveznoj državi Mejn. Policija je kao ubicu identifikovala Roberta R. Karda iz Baudoina.

Pucnjava se dogodila na više lokacija, uključujući kuglanu i restoran. Ta dva objekta međusobno su udaljena oko 6,5 kilometara.

Svedoci pucnjave su bili svih uzrasta, uključujući i tinejdžere, rekao je gradonačelnik Džejson Leveseke, a lokalne škole su objavile da će u četvrtak otkazati nastavu, preneo je Informer.

BONUS VIDEO: GAZA POD BOMBAMA: Izrael lansirao rakete - Veliki vazdušni napad u toku noći

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)