PUCNJAVA U AMERICI POTRESLA SVET: Evo kako su se stvari odvijale kobne večeri u Mejnu

Novosti online

26. 10. 2023. u 10:40

DVE masovne pucnjave u Luistonu, u državi Mejn, u sredu uveče, potresle su ovaj mali grad u Novoj Engleskoj. Potraga za naoružanim napadačem je i dalje u toku. Još uvek nema zvanične brojke o poginulima, ali procene su da je u ovom masakru ubijeno između 16 i 22 osobe.

ПУЦЊАВА У АМЕРИЦИ ПОТРЕСЛА СВЕТ: Ево како су се ствари одвијале кобне вечери у Мејну

Foto: Tanjug/AP

Evo kako su se odvijala dešavanja te kobne večeri:

Oko 19 časova: Prijavljene su dve pucnjave u Luistonu sa više žrtava, prema komesaru za javnu bezbednost Mejna Majku Saušuku.

Foto: EPA

20.00: Kancelarija šerifa okruga Androskogin objavljuje fotografije naoružanog osumnjičenog i navode da istražuje dva aktivna incidenta sa strelcima. Agencija ističe i upozorava građane „sva preduzeća da se zaključaju ili zatvore dok mi istražujemo“.

20.09: Državna policija Mejna kaže da postoji „aktivan strelac u Luistonu“ i kaže ljudima da ostanu unutra sa zaključanim vratima.

Foto: Tanjug/AP

„Službe za sprovođenje zakona trenutno istražuju na više lokacija“, dodala je agencija.

20.26: Susedni grad Auburn poziva sve stanovnike da se sklone u kuće.

20.53: Policija u Luistonu identifikuje lokacije pucnjave kao Šemendžis end Spertajm Rikriejšn, restoran i kuglana.

21.17: Policija u Luistonu objavila je sliku belog vozila, tražeći od javnosti da ih obaveste ako ga vide. Policija države Mejn kaže za Si-En-En da je upravo to slika automobila osumnjičenog.

22.52: Policija na društvenim mrežama imenuje Roberta Karda kao „osobu od interesa“ u pucnjavi i objavljuje njegovu fotografiju.

FOTO: Tanjug/AP

Oko 23.30: Komesar za javnu bezbednost Mejna Majk Saušuk kaže da je „vozilo od interesa“ pronađeno u Lizbonu, oko 8 milja od Luistona, ali je osoba od interesa i dalje na slobodi.

23.34: Lizbonski zvaničnici kažu da će sve gradske kancelarije biti zatvorene u četvrtak i poručuju ljudima da se zaklone na mestu.

BONUS VIDEO: SRCEPARAJUĆE: Ekipe ruske hitne pomoći pridružuju se libijskim spasiocima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SI APLAUDIRAO VUČIĆU: Ove moćne reči predsednika Srbije oduševile najmoćnijeg čoveka sveta (VIDEO)