IRAN I LIBIJA TRAŽE HITAN SASTANAK ISLAMSKIH ZEMALJA: Zločinački režim Netanjahua je umešan u ubistva palestinskih žena i dece

Tanjug

13. 10. 2023. u 19:39

IRANSKI ministar spoljnih poslova Hosein Amirabdolahijan izjavio je danas da se hitno moraju zaustaviti ratni zločini izraelskog režima protiv palestinskog naroda.

ИРАН И ЛИБИЈА ТРАЖЕ ХИТАН САСТАНАК ИСЛАМСКИХ ЗЕМАЉА: Злочиначки режим Нетањахуа је умешан у убиства палестинских жена и деце

Foto: AP Photo/Vahid Salemi

On je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa libanskim kolegom Abdulahom Buhabibom u Bejrutu, rekao da je dogovoreno da se hitno održi sastanak na nivou islamskih zemalja, kako bi se "zaustavio zločin nad nevinim ljudima".

Iranski ministar je ocenio da Sjedinjene Američke Države, slanjem različitih poruka na obema stranama pozivaju na uzdržanost, dok istovremeno šalju oružje Izraelu. 

- Zločinački režim izraelskog premijera Benjamina Netanijahua  je umešan u ubijanje palestinskih žena i dece u Gazi. SAD ne mogu jednom rukom da šalju oružje i bombe za ubijanje Palestinaca, dok drugom pozivaju obe strane na uzdržanost - naveo je on, prenosi agencija IRNA.

Buhabib je poručio da svi treba da izvrše pritisak na Izrael kako bi zaustavio rat, a stabilnost u regionu, kako je naveo, može se postići samo pravednim rešenjem za Palestinu.

On je naveo da je sa iranskim kolegom razgovarao o sprečavanju eskalacije rata. 

- Stojimo uz palestinski narod i zahtevamo prekid opsade Gaze. Takođe osuđujemo zločine cionističkog režima - rekao je libanski diplomata.

Amirabdolahijan je danas o situaciji u Gazi razgovarao i sa premijerom Libana Nadžibom Mikatijem i generalnim sekretarom libanske militantne grupe Hezbolah Sajedom Hasanom Nasralahom.

BONUS VIDEO: SITUACIJA JE NEPODNOŠLjIVA“ - Meštani Grčke Tesalije u očaju nakon razorne oluje Danijel

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona