AMERIČKI ZAHTEVI ZA ZELENSKOG: Korupcija u Ukrajini brine Vašington

Novosti online

11. 10. 2023. u 22:50

AMERIČKA ministarka finansija Dženet Jelen obećala je nastavak podrške SAD Ukrajini “koliko god bude potrebno“ i pozvala ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog da ostane usredsređen na borbu protiv korupcije i jačanje vlasti.

АМЕРИЧКИ ЗАХТЕВИ ЗА ЗЕЛЕНСКОГ: Корупција у Украјини брине Вашингтон

Foto: EPA/Shutterstock/ilustracija

Jelen je rekla da je na četvrtom sastanku okruglog stola na visokom nivou o Ukrajini, koji se održava tokom godišnjih sastanaka Međunarodnog monetarnog fonda i Svetske banke, istaknuta "osuda agresije Rusije i snažna međunarodna podrška saveznika i partnera Ukrajini".

Kako je navela, borba protiv korupcije i jačanje odgovornosti i dobrog upravljanja biće ključ za postizanje budućnosti koju Ukrajinci zaslužuju.

Prema njenim rečima, ukrajinski ekonomski tim je pružio zdravu politiku i solidne rezultate u neverovatno izazovnoj situaciji.

Ocenila je pozitivno učinak zemlje u njenom programu zajma od 15,6 milijardi dolara od MMF-a.

Pozdravila je obećanje Brisela da će EU odvojiti 50 milijardi evra za Kijev tokom četiri godine za ekonomsku pomoć i oporavak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije