„ODVRATNO JE I OPASNO KAKO LAŽE“: Zaharova se obrušila na Fon der Lajenovu zbog Hirošime

Novosti onlajn

22. 09. 2023. u 11:35

PORTPAROLKA Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je da su opasne neistinite izjave predsednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen na račun Rusije.

„ОДВРАТНО ЈЕ И ОПАСНО КАКО ЛАЖЕ“: Захарова се обрушила на Фон дер Лајенову због Хирошиме

FOTO: AP/Tanjug

Naime, Zaharova je obratila pažnju na govor predsednice Evropske komisije na ceremoniji dodele nagrada Atlantskog saveta – američkog analitičkog centra pri NATO, čiji je jedan od ovogodišnjih laureata i japanski premijer Fumio Kišida.

- Fon der Lajenova je održala prilično upadljiv govor. Pohvalila je šefa japanske Vlade za podršku kijevskom režimu i borbu protiv Rusije. Podsetila je da je njegova porodica rodom iz Hirošime, te da su tokom nuklearnog bombardovanja 1945. godine tamo poginuli njegovi rođaci. O SAD i vašingtonskim dželatima, koji su bacili bombe na japanske gradove i civilno stanovništvo – ni reči - napisala je Zaharova na Telegramu.

Kako je dodala, Fon der Lajenova, „koja je umešana u najveće korupcionaške skandale u istoriji EU, otišla je korak dalje“ – za tragediju u Hirošimi okrivila je Rusiju.

Zaharova je citirala predsednicu Evropske komisije.

- Ovo su doslovce njene reči: 'Mnogi vaši rođaci su poginuli kada je nuklearna bomba sravnila Hirošimu sa zemljom. Odrasli ste slušajući priče o preživelima i želeli ste da i mi čujemo te priče, pogledamo u prošlost i naučimo nešto o budućnosti... Rusija preti da ponovo upotrebi nuklearno oružje. To je odvratno, opasno, i u senci (u kontekstu) Hirošime – neoprostivo'. Odvratno je i opasno to kako Ursula fon der Lajen laže - napisala je Zaharova.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!