Lažna vest da je na bilbordu u NJujorku greškom ispisana reč „urin“ umesto „Ukrajina“

Novosti Onlajn

21. 09. 2023. u 22:46

Volodimir Zelenski bio je u Njujorku gde je, između ostalog, pred Savetom bezbednosti rekao da samo fundamentalna reforma UN može doneti mir u Ukrajinu i onemogućiti buduće napade sličnog tipa.

Лажна вест да је на билборду у Њујорку грешком исписана реч „урин“ уместо „Украјина“

Foto: Printskrin/Tviter/@Sprinter99800

Zelenski je rekao da je rat u Ukrajini pokazao da pravo veta ne može biti neograničeno, te da Generalnoj skupštini UN treba omogućiti da ga poništi. Dodao je i da treba povećati broj stalnih članica Saveta bezbednosti. Ukrajinski predsednik je naveo i da je činjenica da je Rusija, zemlja koja je napala njegovu i može da blokira bilo kakav pokušaj Saveta bezbednosti da okonča rat u Ukrajini, od UN napravila lakrdiju, prenosi Jutarnji.hr.

Istog dana, na društvenim mrežama se pojavio video o „neverovatnom gafu napravljenom u pozdravnoj poruci u centru Njujorka“.

Iako su tu vest preneli mediji, pokazalo se da je poruka „Slava urinu“ (Glory to urine), koja je navodno pisala na velikom digitalnom bilbordu na Tajms skveru umesto „Slava Ukrajini“ – lažna vest.

Snimak, iako lažan, postao viralan.

U lažnoj vesti pisalo je da je firma koja upravlja bilbordom „objasnila je da je grešku uzrokovao inteligentni sistem koji je reč Ukrajina automatski ispravio u reč slične forme – urin“.

BONUS VIDEO: RUSKA PACIFIČKA FLOTA - Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

SKANDAL U RIMU: Novak Đoković pogođen flašom u glavu! (VIDEO)