KIM ŠALJE "OTROVNE STRELICE" Severna Koreja još jednom ispalila krstareće projektile ka Južnoj Koreji

Tanjug

02. 09. 2023. u 08:10

SEVERNA Koreja je rano jutros ispalila nekoliko krstarećih projektila prema Žutom moru, saopštila je južnokorejska vojska.

КИМ ШАЉЕ ОТРОВНЕ СТРЕЛИЦЕ Северна Кореја још једном испалила крстареће пројектиле ка Јужној Кореји

Foto AP

Detalje lansiranja analiziraju južnokorejske i američke obaveštajne službe, navodi se u saopštenju generalštaba Južne Koreje, prenosi Rojters.

To je poslednji u nizu raketnih testova i vojnih vežbi koje Pjongjang sprovodi poslednjih nedelja, uključujući neuspelo lansiranje špijunskog satelita krajem prošlog meseca. Južna Koreja je u petak najavila sankcije petorici pojedinaca i jednoj kompaniji iz Severne Koreje koji su učestvovali u razvoju nuklearnog i raketnog programa te zemlje.

Severnokorejska agencija KCNA izvestila je u četvrtak da je Pjongjang izveo simulirani nuklearni napad na ciljeve širom Južne Koreje, što je izazvalo kritike iz Seula. Zajedničke godišnje vojne vežbe Južne Koreje i SAD, poznate kao Štit slobode Ulči, završene su u četvrtak nakon 11-dnevnih vazdušnih manevara u kojima su učestvovali i B-1B strateški bombarderi.

Severna Koreja je protestovala zbog raspoređivanja američkih letelica sa sposobnošću da nose nuklearno naoružanje, ispalivši dve balističke rakete samo nekoliko sati kasnije u znak odmazde. Pjongjang već duže vremena kritikuje ove vežbe, koje doživljava kao probu za ratni sukob.

BONUS VIDEO: SEVERNA KOREJA LANSIRALA DVE BALISTIČKE RAKETE - Odgovor na manevre SAD i Južne Koreje (fotografije)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije