"REVIZIJA ZAKONA O JAVNOM REDU JE NEOPHODNA": Terorističke pretnje mogu da dovedu do zabrane spaljivanja Kurana u Švedskoj

Tanjug

31. 08. 2023. u 18:58

ŠVEDSKI ministar spoljnih poslova Tobijas Bilstrom izjavio je danas da terorističke pretnje mogu da dovedu do uvođenja zabrane spaljivanja Kurana u toj zemlji.

РЕВИЗИЈА ЗАКОНА О ЈАВНОМ РЕДУ ЈЕ НЕОПХОДНА: Терористичке претње могу да доведу до забране спаљивања Курана у Шведској

Foto: Jutjub printskrin/Riks, Profimedia

- Ne možemo, u situaciji kada vidimo da je bezbednost kraljevstva ugrožena, da se uzdržimo od uvođenja određenih mera. Revizija Zakona o javnom redu je neophodna jer je ugrožena bezbednost zemlje - poručio je Bilstrom.

Ukoliko bi došlo do promene zakona, to bi imalo za posledicu uvođenje zabrane za paljenje Kurana, što trenutno nije moguće, prenosi švedski javni servis SVT.

- Mislim da većina švedskog naroda pozdravlja to što vlada veoma ozbiljno shvata pitanja koja se tiču bezbednosti kraljevine - naveo je Bilstrom.

Sa druge strane, lider Švedskih demokrata (SD) Džimi Akeson tvrdi da bi promena zakona mogla da ugrozi pravo na slobodu izražavanja.

On smatra da je švedska vlada poklekla pod pritiscima muslimanskog sveta.

- U ovoj situaciji je neprihvatljivo čak i razmatranje izmena zakona. To bi bio ustupak usled iznuda i pretnji - naveo je Akeson.

 

BONUS VIDEO: JEZIVI SNIMCI POŽARA U GRČKOJ - Spaljene životinje i uništene šume

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)