ŠOKANTNE INFORMACIJE O PARAVOJNOJ GRUPI: "Vagner" u Belorusiji registrovan kao organizacija koja pruža obrazovne usluge

Tanjug

16. 08. 2023. u 17:44

RUSKA paravojna grupa "Vagner" je registrovana u Belorusiji, a njene aktivnosti su označene kao obrazovne usluge, navodi se u beloruskom državnom registru pravnih lica.

ШОКАНТНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ О ПАРАВОЈНОЈ ГРУПИ: Вагнер у Белорусији регистрован као организација која пружа образовне услуге

Foto: Jutjub/boxwar/News23/Vikipedija

Društvo sa ograničenom odgovornošću "Grupa Vagner" registrovano je početkom avgusta, a kao vrsta delatnosti pravnog lica navedene su "druge vrste obrazovanja", prenosi RIA.

Prema pisanju lokalnih medija, vlasnik novog pravnog lica je ruska kompanija "Concord Management and Consulting", na čijem je čelu Jevgenij Prigožin, osnivač "Vagnera".

Vlada Litvanije je saopštila ranije danas da je odlučila da zatvori dva od ukupno šest graničnih prelaza sa Belorusijom iz "geopolitičkih razloga", samo nekoliko nedelja nakon što su borci ruske paravojne grupe "Vagner" stigli u Belorusiju.

Poljska je prethodno povećala broj vojnika na svojoj granici sa Belorusijom zbog zabrinutosti od delovanja Vagnerovaca.

 

BONUS VIDEO: RUSIJA: Kalašnjikov predstavio novu verziju jurišne puške AK-19

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)