BRITANSKA VLADA: Odbija da preda Vocap poruke istrazi o ponašanju u vreme kovida

Tanjug

01. 06. 2023. u 22:15

VLADA britanskog premijera Rišija Sunaka danas je saopštila da neće predati interne Vocap poruke, koje je zahtevala javna istraga o vladinom postupanju u vezi sa pandemijom kovida i da umesto toga traži pravni spor protiv takvog zahteva.

БРИТАНСКА ВЛАДА: Одбија да преда Воцап поруке истрази о понашању у време ковида

Foto: EPA

Istraga, koju je sama vlada naredila 2021. godina, dala je vladi rok do 15 sati da preda dokumente, ali je Kabinetska kancelarija saopštila da istraga o kovidu prevazilazi njenu nadležnost i da su Vocap poruke i drugi traženi zapisi "nedvosmisleno irelevantni", preneo je Rojters.

Kabinetska kancelarija za nadgledanje rada vlade u pismu o istrazi nakon isteka roka danas je saopštila da je zatražila dozvolu da izvrši sudsko preispitivanje.

-To činimo sa žaljenjem i uverenjem da ćemo nastaviti da u potpunosti sarađujemo u istrazi pre, tokom i nakon što sudovi utvrde predmetnu nadležnost, navodi se u saopštenju.

S obzirom na to da se nacionalni izbori očekuju sledeće godine, detaljno ispitivanje donošenja vladinih odluka moglo bi da stvori političke probleme za Sunaka, koji je bio ministar finansija tokom pandemije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...