ŠEF REPUBLIKANACA: Ima napretka u razgovorima sa Bajdenom oko povećanja limita duga

Tanjug

27. 05. 2023. u 18:25

LIDER republikanaca u Kongresu Kevin Mekarti izjavio je danas da je došlo do napretka u pregovorima sa demokratama i predsednikom SAD Džozefom Bajdenom oko podizanja limita saveznog duga, jer u suprotnom, postoji opasnost da SAD ne budu u mogućnosti da izmiruju svoje obaveze već kroz nedelju dana.

ШЕФ РЕПУБЛИКАНАЦА: Има напретка у разговорима са Бајденом око повећања лимита дуга

Foto: Profimedia

Ministarstvo finansija saopštilo je u petak da bi vlada mogla da ostane bez sredstava da plaća račune od 5. juna ukoliko Kongres ne preduzme nešto, preneo je Rojters.

-Nemamo dogovor još. Jesmo napravili napredak, radili smo konkretno ovog jutra i vraćamo se na posao, rekao je novinarima Mekarti.

Tvrdolinijski republikanci su pretili da će blokirati svaki zakon koji ne bude u skladu sa njihovim očekivanjima, uključujući oštro smanjenje troškova budžeta.

Progresivne demokrate su takođe zapretile da će povući podršku za neke kompromise, konkretno, oko uvođenja novih radnih zahteva na savezne programe za borbu protiv siromaštva.

-Blizu smo dogovora, optimista sam, rekao je Bajden novinarima u petak.

Ministarka finansija Dženet Jelen ranije ovog meseca je zatražila da se poveća limit saveznog duga na više od 31,4 biliona dolara kako ne bi došlo do zastoja u plaćanju računa vlade.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...