PUTINOV GOVOR NA PARADI POBEDE: Zapad je zaboravio ko nije žalio živote za slobodu Evrope - Protiv naše otadžbine ponovo je pokrenut rat

Novosti onlajn

09. 05. 2023. u 10:20

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin čestitao je stanovnicima Rusije Dan pobede, rekavši da se civilizacija danas ponovo nalazi na prekretnici.

ПУТИНОВ ГОВОР НА ПАРАДИ ПОБЕДЕ: Запад је заборавио ко није жалио животе за слободу Европе - Против наше отаџбине поново је покренут рат

Foto: Tanjug/AP photo

- Danas se civilizacija ponovo nalazi na prekretnici. Protiv naše otadžbine ponovo je pokrenut pravi rat, ali mi smo pružili otpor međunarodnom terorizmu pa ćemo zaštititi i građane Donbasa, osiguraćemo svoju bezbednost - rekao je ruski lider.

On je dodao da za Rusiju nema neprijateljskih zemalja i naroda „ni na Zapadu ni na Istoku“.

Zapad provocira sukobe i prevrate

Rusija želi mirnu i stabilnu budućnost, a svaka ideologija superiornosti po svojoj prirodi je odvratna, zločinačka i smrtonosna.

- Međutim, zapadne globalističke elite i dalje govore o svojoj ekskluzivnosti, zavađaju ljude i dele društvo, izazivaju krvave sukobe i prevrate, seju mržnju, rusofobiju, agresivni nacionalizam, uništavaju i porodične i tradicionalne vrednosti koje čoveka čine čovekom - rekao je Putin.

I sve to rade „kako bi nastavili da diktiraju, da nameću narodima svoju volju, svoja prava, pravila, a u suštini – sistem pljačke i nasilja“.

- Izgleda da su zaboravili do čega su dovele bezumne težnje nacista svetskoj dominaciji, zaboravili su ko je uništio to monstruozno, totalno zlo, ko je ustao u odbranu svoje rodne zemlje i ko nije žalio živote radi oslobođenja naroda Evrope - poručio je Putin.

Ruski predsednik je upozorio i da niz zemalja želi da uguši bilo koje suverene centre razvoja.

- Njihov cilj je – i tu nema ničeg novog, da se izbore za raspad i uništenje naše zemlje, da ponište rezultate Drugog svetskog rata, da definitivno slome sistem globalne bezbednosti i međunarodnog prava, da uguše bilo koje suverene centre razvoja - naveo je Putin.

Foto: Tanjug/AP photo

Kijev – moneta za potkusurivanje u rukama Zapada

On je dodao da je Kijev postao talac državnog udara i moneta za potkusurivanje u rukama Zapada.

- Prekomerne ambicije, oholost i osećaj da im je sve dozvoljeno neizbežno dovode do tragedija. Upravo je to razlog katastrofe koju sada doživljava ukrajinski narod. On je postao talac državnog prevrata i na toj osnovi formiranog zločinačkog režima njegovih zapadnih gazda, postao je moneta za potkusurivanje u realizaciji njihovih surovih koristoljubivih planova - rekao je Putin na Paradi pobede.

„Nema ničeg jačeg od našeg jedinstva“

Putin je kazao da su bitke koje su odlučujuće za sudbinu zemlje uvek postajale svetinja, te da se Rusija ponosi onima koji danas učestvuju u specijalnoj vojnoj operaciji.

- Verni smo zavetima predaka, ponosimo se učesnicima specijalne vojne operacije, svima koji se bore na prvoj liniji fronta. Danas nema važnijeg posla od vaše borbe, od vas zavisi budućnost naše državnosti i našeg naroda - rekao je Putin i dodao: „Naši herojski preci su dokazali da nema ničeg jačeg od našeg jedinstva."

Putin je takođe poručio da u svetu nema ničeg jačeg od jedinstva i ljubavi prema domovini, kakva je kod građana Rusije.

- Pozdravljam sve koji se bore za Rusiju na bojnom polju, koji su danas na borbenom položaju. U godinama Velikog otadžbinskog rata naši herojski preci su dokazali da nema ničeg jačeg, moćnijeg i pouzdanijeg od našeg jedinstva. Nema u svetu ničeg jačeg od naše ljubavi prema domovini. Za Rusiju! Za naše slavne Oružane snage! Za Pobedu! - poručio je ruski predsednik.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (35)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)