MOSKVA POZIVA SAVET BEZBEDNOSTI: Hitno da se usvoji rezolucija o istrazi o „Severnom toku“

Novosti online

13. 03. 2023. u 23:11

SAVET bezbednosti UN dužan je da pod hitno da usvoji rezoluciju o formiranju nezavisne istražne komisije o eksplozijama na „Severnom toku“, s obzirom na to da je pronađen „predmet“ koji nije deo strukture gasovoda, ali bi mogao da bude deo eksplozivne naprave, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

МОСКВА ПОЗИВА САВЕТ БЕЗБЕДНОСТИ: Хитно да се усвоји резолуција о истрази о „Северном току“

Foto: EPA

Prema njenim rečima, ruski diplomatski resor je skrenuo pažnju javnosti na nove informacije da je u ekskluzivnoj ekonomskoj zoni Danske, na udaljenosti od 30 kilometara od mesta sabotaže, pronađen „predmet“ koji nije deo konstrukcije „Severnog toka“, ali da može biti element eksplozivne naprave.

Zaharova je istakla da je izbegavanje kolektivnog Zapada da radi na nacrtu rezolucije o istrazi o diverziji na „Severnom toku“ dokaz namerne opstrukcije u utvrđivanju istine o ovom indicentu.

- Povlačenje zemalja kolektivnog Zapada iz konstruktivnog rada na nacrtu rezolucije, s obzirom na njihovo odbijanje da dopuste Rusiji da se uključi u istragu, biće dokaz da se namerno stvaraju prepreke za utvrđivanje istine - rekla je Zaharova.

Ona je dodala da se ambasador Danske Jakob Heningsen na sastanku u Ministarstvu inostranih poslova Rusije ograničio na opšta mesta kada je reč o istrazi o diverziji na gasovodima „Severnog toka“.

- Prošle sedmice je u Ministarstvo inostranih poslova Rusije bio pozvan ambasador Danske, koji u tom trenutku nije bio upoznat s ovom činjenicom. Danas tokom sastanka on je naveo da se preduzimaju sve mere kako bi se proučila situacija, s obzirom na 'aspekte bezbednosti i ekonomije', praktično se ograničivši na uopštenu izjavu - rekla je Zaharova.

Kompanija „Nord strim 2 AG“ je saopštila da je u isključivoj ekonomskoj zoni Danske, na udaljenosti od 30 kilometara od mesta eksplozije „pronađen predmet koji nije deo konstrukcije 'Severnog toka', ali bi mogao da bude element eksplozivne naprave".

(Sputnji)

BONUS VIDEO: POGLEDAJTE KAKO SE "DEMOKRATSKA EVROPA" ODNOSI PREMA LjUDIMA - Uznemirujući snimak širi se mrežama

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...