ŠTA SE DEŠAVA U MOLDAVIJI? Oglasio se Kremlj: Situacija oko Pridnjestrovlja - povod za pažnju i zabrinutost

Novosti onlajn

27. 02. 2023. u 12:14

SITUACIJA oko Pridnjestrovlja predstavlja za Kremlj predmet najveće pažnje i povod za zabrinutost, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

ШТА СЕ ДЕШАВА У МОЛДАВИЈИ? Огласио се Кремљ: Ситуација око Придњестровља - повод за пажњу и забринутост

Foto AP

- Naravno, situacija u Pridnjestrovlju je predmet naše najveće pažnje i povod za našu zabrinutost. Situacija je turbulentna, provocira se spolja - istakao je Peskov.

Prema njegovim rečima, Zapad i kijevski režim sposobni su na provokacije u Pridnjestrovlju.

- Znamo da su i naši protivnici u ukrajinskom režimu, u kijevskom režimu i u evropskim zemljama sposobni za razne vrste provokacija. Mi to dobro znamo i svesni smo toga - dodao je Peskov.

Ministarstvo odbrane Rusije je 23. februara saopštilo da kijevski režim sprema oružanu provokaciju protiv Pridnjestrovlja, koju će izvesti ukrajinske jedinice, uključujući neonaciste „Azova“ (prepoznat kao teroristička organizacija i zabranjena u Rusiji).

Kao izgovor za invaziju na nepriznatu Pridnjestrovsku Republiku, Kijev planira da inscenira navodnu ofanzivu ruskih trupa sa teritorije Pridnjestrovlja. Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je u petak da će oružane snage Rusije adekvatno odgovoriti na provokaciju kijevskog režima protiv Pridnjestrovlja, ako se ona desi.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: 

VEŽBE U RATNIM USLOVIMA: Posade ruskih tenkova T-80BVM vežbaju gađanje


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RAJ NA ZEMLJI! U ovom mestu letuju turisti iz inostranstva, a sada je dostupno i Srbima