LUKAŠENKO UPOZORAVA UKRAJINU: "Otvaranje novog fronta - to je ravno smrti"

Novosti online

25. 02. 2023. u 14:49

PREDSEDNIK Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da ne veruje u nameru Ukrajine da otvori drugi front u Pridnjestrovlju jer bi to bilo ravno smrti.

ЛУКАШЕНКО УПОЗОРАВА УКРАЈИНУ: Отварање новог фронта - то је равно смрти

Foto: Profimedia/Ilustracija

- Ne verujem u to. To im nije od koristi. Zapad bi hteo da jednim udarcem reši problem sa Rusijom i da zatvori tu "sivu rupu" u Pridnjestrovlju, kako oni kažu, i da ujedini Moldaviju, gurne je u Rumuniju ili da je učini prozapadnom. To je njihov cilj. Ukrajincima to nije potrebno. Ne verujem da će Ukrajinci poludeti i otvoriti nekakav drugi front - rekao je Lukašenko, prenela je beloruska agencija "Belta".

On je podsetio da se u Pridnjestrovlju nalazi ruska vojska sa tehnikom i naoružanjem koja će, ukoliko se nešto desi, uspeti da odgovori.

Lukašenko smatra da Zapad koristi situaciju u Pridnjestrovlju kako bi destabilizovao situaciju u regionu.

- Svuda treba sve uzdrmati – to je u interesu Zapada. Ne verujem da je to potrebno Ukrajincima. Ako tamo otvore drugi front – to je ravno smrti - zaključio je beloruski lider.

Prethodno je Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo da je Ukrajina pojačala pripreme za invaziju na Pridnjestrovlje, što predstavlja pretnju za ruske mirovne snage, kao i da će ruska vojska na to adekvatno odreagovati.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: TRENUTAK OBARANjA KINESKOG BALONA - Projektil "Sajdvajnder" pogađa balon iznad Atlantika

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024